Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului, devenit cotidian
Klaus Iohannis: Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului, devenit cotidian

Klaus Iohannis: Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului, devenit cotidian

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, în discursul de învestitură, că doreşte o schimbare profundă a ţării, astfel încât România să iasă din zona senzaţionalului şi a spectacolului.

"Cu toţii ne dorim o transformare profundă a societăţii în care trăim, a României, în ansamblul său. Schimbările de legislaţie sunt doar un pas. Ele vor trebui însoţite de o schimbare de mentalităţi, practici şi mod de lucru. Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului, devenit cotidian, o Românie în care nu e timp de spectacol pentru că puterea şi opoziţia lucrează. Şi preşedintele, şi Guvernul, şi Parlamentul lucrează", a afirmat Iohannis, în faţa Parlamentului, citat de Agerpres.

Şeful statului a adăugat că ar trebui renunţat la "declaraţiile de complezenţă", care nu folosesc la nimic.

"Lucrul bine făcut înseamnă că vom construi consens, dar consens nu numai în declaraţii, ci în acţiune, cu rezultate măsurabile. Înseamnă că, periodic, avem datoria de a veni în faţa românilor, de a comunica onest şi responsabil ce etape am parcurs, în ce stadiu suntem, cât am făcut din ce ne-am angajat şi ce urmează mai departe. Aşa voi proceda eu în calitate de preşedinte", a apreciat preşedintele.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: