Evenimentul Zilei > Politica > Cât te costă să arăți ca președintele României, Klaus Iohannis. Echipamentul este unul scump
Cât te costă să arăți ca președintele României, Klaus Iohannis. Echipamentul este unul scump

Cât te costă să arăți ca președintele României, Klaus Iohannis. Echipamentul este unul scump

Bicicleta cu care a mers la Palatul Cotroceni, în această dimineață, președintele Klaus Iohannis, costă în jur de 2.500 de euro.

Șeful statului a dorit să dea un nou exemplu cu privire la folosirea mijloacelor de transport alternative, astfel că a mers la serviciu pe bicicletă. Klaus Iohannis este un împătimit al bicicletei și arată acest lucru ori de câte ori are prilejul.

În luna iunie, de ziua mondială a bicicletei, Klaus Iohannis spunea că mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos și te scutește de ambuteiajele din trafic. După aproximativ o lună, a recidivat.

Echipat corespunzător, cu tricou, cască și pantaloni lejeri, din doc, Klaus Iohannis a pedalat pe străzile bucureștene. Conform Antena 3, bicicleta pe care a folosit-o, de această dată, președintele, costă 12.399 lei și se numește Cros Nova 28.

Conform aceleași surse, tricoul pe care l-a purtat șeful statului valorează în jur de 200 de lei, iar casca, specială, de protecție costă în jur de 500 de lei. Una peste alta, acest echipament și bicicleta cu care s-a deplasat Iohannis la biroul de la Palatul Cotroceni au fost evaluate la peste 2.600 de euro.

Șeful stalului atrage atenția asupra necesității protecției mediului

Prin genul acesta de initiative, la fel ca și în cazul acțiunilor de împădurire la care participă, Klaus Iohannis dorește să atragă atenția asupra necesității protejării mediului înconjurător.

De atlfel, nu este prima oară când președintele a recomandat folosirea mijloacelor de transport alternativ, a mersului pe jos sau folosirea transportului în comun. Aceasta pentru a evita aglomerația și pentru a reduce nivelul de poluare în orașe.

„Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, spunea Klaus Iohannis în luna aprilie.