Președintele României a subliniat totodată importanţa parteneriatului strategic dintre România şi Franţa. "Felicitări Emmanuel Macron pentru victoria importantă pentru Franţa şi Europa. Trăiască parteneriatul strategic dintre România şi Franţa”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe pagona sa de Twitter.

Mesajul lui Grindeanu

Numeroși lideri europeni au transmis mesaje de felicitare. Un astfel de mesaj a venit și din partea premierul României, Sorin Grindeanu."Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria istorică la alegerile prezidențiale din Franța! Astăzi, cetățenii francezi descurajează anti-europenismul și extremismul. Această victorie este o veste bună pentru Europa și pentru România!", a scris Grindeanu pe Facebook. 

Dragnea l-a felicitat și el Macron 
 Liviu Dragnea i-a transmis și el un mesaj noului președinte al Franței. "Felicitări lui Emmanuel Macron! Vive la France!", a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Emmanuel Macron a obţinut 66,06% din voturi (fiind votat de 20,7 milioane de cetăţeni), în timp ce adversara sa, Marine Le Pen, candidatul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a fost la nivelul de 33,94% (10,6 milioane de alegători), scrie Mediafax.