Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: „Dacă ajung la Cotroceni, nu voi încheia nici un fel de pact de coabitare cu Ponta”
Klaus Iohannis: „Dacă ajung la Cotroceni, nu voi încheia nici un fel de pact de coabitare cu Ponta”

Klaus Iohannis: „Dacă ajung la Cotroceni, nu voi încheia nici un fel de pact de coabitare cu Ponta”

Klaus Iohannis, candidat la alegerile prezidențiale din partea Alianței Creștin Liberale, garantează că nu va avea nicio colaborare cu Victor Ponta dacă va ajunge președintele României.

„Pot să spun că la mine nu va exista nici un pact de coabitare, fiindcă o coabitare este un fel de troc politic, îi lipseşte esenţa unui bun compromis politic, care este transparenţa. Nici până în ziua de astăzi nu ne-a spus primul-ministru ce l-a determinat pe el să meargă la Cotroceni să semneze acel pact de coabitare. Ceea ce vreau eu este să arăt că se poate colabora chiar de pe poziţii doctrinare politice diferite şi voi dovedi acest lucru", a spus Klaus Iohannis, potrivit B1.ro.

Liderul liberarilor a precizat și că nu va recurge la nicio soluţie imorală pentru a-l putea numi prim-ministru pe Cătălin Predoiu.

„Această majoritate parlamentară de acum va ţine până cel târziu în 2016, când vom avea alegeri generale. Orice alte soluţii sunt posibile şi sunt soluţii constituţionale pe care le voi propune şi soluţii morale care ţin de partidul nostru, de noul Partid Naţional Liberal. Este dorinţa noastră de a guverna România, este dorinţa mea declarată de a avea o guvernare pe 10 ani, nu am fuzionat partidele noastre doar pentru a câştiga alegerile prezidenţiale", a adăugat acesta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.