Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a făcut marele anunț: „Am trimis scrisorile de convocare”
Klaus Iohannis a făcut marele anunț: „Am trimis scrisorile de convocare”

Klaus Iohannis a făcut marele anunț: „Am trimis scrisorile de convocare”

Șeful statului a anunțat că membrii guvernului au decis să-și asume răspunderea pentru modificarea legii alegerii primarilor.

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre mai multe probleme cotidiene.  Șeful statului a anunțat că membrii guvernului au decis să-și asume răspunderea pentru modificarea legii alegerii primarilor.

„Am trimis scrisorile de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru angajarea guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea urmează a avea loc săptămâna viitoare în perioada 27-31 ianuarie. Dacă va trece moțiunea, eu mi-am exprimat deja scepticismul, vom vedea și Guvernul va analiza situația și va veni cu o alternativă. Nu are rost să discutăm o variantă, iar cea principală să rămână nediscutată(…)”, a spus Iohannis.

„Astăzi guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pe modificarea legii alegerii primarilor. Se dorește revenirea la alegerea corectă, democratică și normală. O alegere potrivită și sprijin guvernul în acest demers. Este după părerea mea calea corectă de alegere a unui primar, în două tururi, în așa fel încât cel puțin jumătate plus una dintr-o comunitate să aleagă persoana care va fi primar. Încurajez guvernul să meargă mai departe. Astăzi s-a decis în guvern că se va angaja răspunderea, în foarte puțin timp cum va fi trimis proiectul la Parlament și imediat eu voi cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinară”, afirmase Iohannis săptămâna trecută.