Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Klaus Iohannis a dejucat planurile Rețelei ”Deontologii”
Klaus Iohannis a dejucat planurile Rețelei ”Deontologii”

Klaus Iohannis a dejucat planurile Rețelei ”Deontologii”

S-au gândit ei că vor reuși să schimbe șefii Parchetelor și că vor deține ”puterea cătușelor”. Complot nereușit. Ba s-au făcut și de râs fiind surprinși la o beție clubistă, cu două duzini de bere pe masă, vorbind despre șpagă. Fix în ziua în care pierduseră partida: candidații lor la șefia Parchetului General, a DNA și DIICOT rămăseseră cu buza umflată, deoarece președintele Klaus Iohannis semnase învestirea pentru procurorii propuși de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Se poate spune că, într-o seară, ”deontologii”, doi jurnaliști, un procuror-șef adjunct și un judecător, își ostoiau amarul înfrângerii în ”unitatea Lokal”, din centrul Bucureștiului. Așa bănuiam la momentul în care am văzut imaginile. Oricum, era limpede că personajele filmate nu erau la primul chef sau la vreun interviu voios, neconvențional și în exclusivitate!

A venit, însă, cu lămuriri pentru toată lumea Dan Tapalagă, prieten și angajator al unuia dintre jurnaliștii băutori de bere și poziționați public anti Scutea, Bologa și Hosu, pe numele său Alex Costache, cu pseudonim Alin Ionescu.  Ne-a spus că magistrații Radu și Păștilă împreună cu jurnaliștii Costache și Savu sărbătoreau ziua procurorului-șef adjunct.

Doar că, se aflau în ghinionista zi de joi, 20 februarie, după ce președintele Klaus Iohannis semnase decretele prin care i-a numit în funcție pe procurorii care vor conduce, timp de 3 ani, Parchetul General – Gabriela Scutea, DNA – Crin Bologa și DIICOT- Giorgiana Hosu. Iar ziua procurorului Horațiu Radu, așa cum a dezvăluit Dan Andronic în articolul său de luni – ”Agenția secretă de paparazzi care a urmărit „Rețeaua Deontologii”, scoasă la lumină!”, fusese pe 13 februarie.

Tapalagă a găsit o explicație subțire, fiindcă nu avem de unde ști că un alt chef de aniversare nu avusese loc fie chiar pe 13, fie în zilele următoare, de weekend. Era limpede, după cantitatea de bere băută și verva comesenilor că nu erau la prima petrecere împreună.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE