Evenimentul ZileiInternationalKim Jong-un e turbat de furie. A ieșit la iveală trădarea umilitoare

Kim Jong-un e turbat de furie. A ieșit la iveală trădarea umilitoare

Kim Jong-un e turbat de furie. A ieșit la iveală trădarea umilitoare
Umilință cumplită pentru liderul nord-coreean. Lumea întreagă a aflat că a fost trădat, iar serviciile lui secrete au fost duse de nas.

Kim Jong-un e turbat de furie. Întreaga lume a aflat că un diplomat nord-coreean î l-a trădat și s-a refugiat la dușmanii săi din sud. Deși dezertarea a avut loc în 2019, adevărul s-a aflat abia acum. Probabil de teamă ca diplomatul să nu fie lichidat de serviciilec secrete de la Phenian.

Kim Jong-un e turbat de furie

Dezertorul este fostul ambasador nord-coreean în Kuweit afirmă cotidianul economic sud-coreean Maeil Business. Ryu Hyun-woo a mărturisit că a fugit în Coreea de Sud pentru că dorește să le ofere un viitor mai bun copiii lui.

A treia dezertare în cinci ani

Dezertarea lui Ryu Hyun-woo  ridică la trei numărul diplomaților nord coreeni care și-au trădat liderul în ultimii cinci ani.  În 2016, Thae Yong-ho, fost ambasador adjunct în Regatul Unit a schimbat tabăra.


Consternare în SUA. Biden o rupe cu Obama și îi calcă pe urme lui Trump


În aprilie 2020, fostul diplomat nord coreean a fost ales în Adunarea Națională a Coreei de Sud. La sfârșitul anului 2018, a dezertat și Jo Song-gil, ambasadorul în funcție al Coreei  de Nord în Italia. Măsurile de securitate draconice luate după aceste defecțiuni, nu s-au dovedit, însă, suficiente pentru a-l opri pe Ryu.

Kim Jong-un e turbat de furie, Se lasă cu execuții?

Ryu a fost numit în septembrie 2017 însărcinat cu afaceri în Kuweit, după expulzarea ambasadorului, So Chang-sik, ca urmare a adoptării unei noi rezoluții a ONU de sancționare a testelor nucleare de către Phenian. Ambasada din Kuweit este singura pe care Coreea de nord o are regiunea. Drept urmare, ambasadorul de acolo trebuie să se ocupe și de problemele legate fr Emiratele Arabe Unite, Qatar, Bahrain și Oman.Mai mult, Kuweitul este o sursă majoră de valuta pentru Phenian, care a trimis mii de muncitori în această țară, mai ales în  construcții, scrie Le Monde.


Pactul murdar dintre de Gaulle și Stalin. Istoria secretă


Ryu a fost plasat  în această funcție de mare importanță pentru Coreea de Nord pentru că el provine din „inima elitei” de la Phenian. Conform cotidianului sud-coreea JoongAng, Ryu este ginerele lui Chon Il-chun, un personaj cheie al activităților economice ale Coreei de nord. Despre Chon Il-chun se spune că ar conduce faimosul Birou 39 care gestionează averea personală a familiei dictatorului. Chon a fost, de altel, coleg de clasă cu Kim Jong-il, tatăl actualului lider. Nu se cunoaște soarta lui Chon Il-chun după dezertarea ginerului său.

Rebeliune în UE. Italienii, spaniolii și francezii formează alianța “Exit”


Accesează: