Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-un are suficient PLUTONIU pentru a fabrica 10 de BOMBE NUCLEARE
Kim Jong-un are suficient PLUTONIU pentru a fabrica 10 de BOMBE NUCLEARE

Kim Jong-un are suficient PLUTONIU pentru a fabrica 10 de BOMBE NUCLEARE

Un raport realizat de Ministerul Apărării de la Seul afirmă că regimul lui Kim deţine 50 de kilograme de plutoniu. Pentru un focos nuclear este nevoie de 4-6 kilograme.

Korea Times, citând din Cartea Albă a Apărării pe 2016, scrie că stocul de plutoniu al Phenianului a ajuns la 50 de kilograme în ultimii doi ani.

Un oficial al Ministerului Apărării din Coreea de Sud a declarat pentru ziarul de la Seul că această informaţie a rezultat din analizarea de către experţi din ţara sa şi din Statele Unite a „situaţiei operaţionale a reactorului nuclear al Coreei de Nord”.

Ministerul de la Seul susţine şi că Phenianul lucrează la dezvoltarea de rachete balistice intercontinentale şi rachete capabile să fie lansate de pe submarine, deşi aceste capacităţi sunt „încă departe de a ajunge la un nivel performant”.

Raportul Coreei de Sud apare la numai câteva zile după ce Kim Jong-un declarase că ţara sa se află „în etapele finale ale testelelor” pentru lansarea unei rachete balistice intercontinentale, fapt care a atras un avertisment serios din partea Pentagonului.

Coreeea de Nord este una dintre principalele provocări pentru viitoarea administraţie Donald Trump, după ce Barack Obama nu a putut stopa nici descuraja programul nuclear al Phenianului.