Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-Un AMENINȚĂ că va declanșa ATACURI NUCLEARE împotriva SUA și Coreei de Sud
Kim Jong-Un AMENINȚĂ că va declanșa ATACURI NUCLEARE împotriva SUA și Coreei de Sud

Kim Jong-Un AMENINȚĂ că va declanșa ATACURI NUCLEARE împotriva SUA și Coreei de Sud

Coreea de Nord a amenințat, duminică, că va efectua lovituri nucleare contra Coreii de Sud și Statelor Unite dacă aceste țări își mențin manevrele militare comune planificate începând de luni.

Amenințarea cu un "atac nuclear preventiv în numele dreptății" figurează într-o declarație a Comandamentului Suprem al Armatei Populare coreene, potrivit agenției oficiale nord-coreene KCNA, citată de Agepres.

Vineri, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a făcut noi declarații belicoase. "Trebuie să fim mereu gata, în orice moment, să folosim arsenalul nostru nuclear", a declarat el, citat de KCNA. El a avertizat de asemenea că situația în Peninsula Coreea divizată s-a deteriorat și mai mult și de aceea Coreea de Nord trebuie să-și schimbe strategia militară, amenințând cu "atacuri "preventive".

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a impus miercuri o nouă serie de sancțiuni dure Coreii de Nord după ultimele teste nucleare și balistice efectuate de regimul comunist. Această rezoluție a Consiliului, prezentată de Statele Unite, a fost votată în unanimitate, inclusiv China, singurul aliat al Phenianului.