"Nu comentez în niciun fel. Nu are nicio restricţie de a călători oriunde doreşte. Când va avea o restricţie de a părăsi ţara atunci voi comenta, până atunci nu am ce comenta unde este şi ce face. (…) Eu am vrut să-l conving de anumite lucruri, a fost o discuţie privată, nu pot să vă spun. Va fi decizia lui dacă îşi va da demisia. Este decizia lui dacă se întoarce sau nu se întoarce. Eu ştiu ce i-am spus, dar nu ştiu ce va decide el", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus că nu cunoaşte detalii din dosarul DNA, însă a subliniat că membrii comisiei care au aprobat retrocedările nu aveau expertiză, ci se bazau pe evaluatorii acreditaţi.

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis joi ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

Este pentru a doua oară când DNA solicită reţinerea şi arestarea preventivă a lui Marko Attila Gabor, deputatul părăsind între timp teritoriul României, fiind, după ultimele informaţii, în Ungaria.

Te-ar putea interesa și: