"Vom fi la consultări (…), vom discuta cu colegii noştri, fiindcă eu în acest moment nu am o părere instituţională, nu am discutat aceste aspecte. Eu cred că în orice situaţie această dispută securitate vs libertate nu trebuie să ne ducă în direcţia în care libertatea sau drepturile fundamentale vor fi sacrificate. Securitatea, siguranţa este importantă pentru fiecare cetăţean, pentru fiecare comunitate, pentru fiecare ţară, mai ales când există ameninţări de genul de care, din păcate, se loveşte toată Europa şi nu numai. Dar nu putem sacrifica pe altarul securităţii tot ce înseamnă drepturile fundamentale şi libertăţile fundamentale. Trebuie găsită o soluţie prin care se poate asigura securitatea fiecărui cetăţean şi securitatea comunităţii", a menţionat Kelemen Hunor, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, potrivit Mediafax.

El a mai spus că susţine interzicerea cumpărării cartelelor preplătite fără act de identitate.

"Cu cartelele preplătite (…), care se pot cumpăra fără buletin, trebuie găsită o rezolvare, fiindcă nici în Ungaria nici în celelalte state aşa ceva nu se întâmplă. (…) Nu am discutat cu colegii, dar susţin interzicerea cumpărării acestor cartele fără act de identitate", a completat preşedintele UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări, marţi şi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei în domeniul securităţii naţionale.