Evenimentul Zilei > Actualitate > Kate şi William, duci de Cambridge, lansează un premiu în bani. Ce trebuie să facă participanţii
Kate şi William, duci de Cambridge, lansează un premiu în bani. Ce trebuie să facă participanţii

Kate şi William, duci de Cambridge, lansează un premiu în bani. Ce trebuie să facă participanţii

William şi Kate lansează premiul Earthshot, pentru apărarea Pământului. Câştigătorii, cinici la număr, vor fi premiaţi în bani.

Premiul va fi acordat în fiecare an unui număr de 5 câştigători, între anii 2021 şi 2030 şi se adresează persoanelor fizice sau organiţaţiilor care vor propune soluţii pentru problemele de mediu.

William şi Kate, ducii de Cambridge, încep noul deceniu în numele apărării planetei şi promit „un deceniu de acţiuni pentru repararea Pământului” , lansând un premiu, la nivel global, pentru a încuraja intervenţiile pe tema schimbărilor climatice.

Premiul „ Earthshot Prize”, va fi acordat în numerar acelora care vor câştiga sufragiile unui juriu specilizat, câte 5 în fiecare din cei 10 ani.

Lumea se confruntă cu o „alegere clară”, a spus prinţul William, iar dacă va continua deteriorarea planetei, aceasta va deveni „ireparabilă”, de aceea trebuie „o ghidare, inovaţii şi soluţii de rezolvare”.

Pentru a anunţa iniţiativa, a fost creat un videoclip cu vocea cunoscutului naturalist englez Sir David Attenborough, conceput pentru social-media, în timp ce lansarea va avea loc pe parcursul anului 2020. Deocamdată n-a fost dezvăluită valoarea în lire sterline a premiilor, după cum relatează Huffingtonpost.