Evenimentul Zilei > Actualitate > Karlovic, Lopez, Baghdatis și Verdasco, printre favoriții de la BRD Năstase Ṭiriac Trophy 2016!
Karlovic, Lopez, Baghdatis și Verdasco, printre favoriții de la BRD Năstase Ṭiriac Trophy 2016!

Karlovic, Lopez, Baghdatis și Verdasco, printre favoriții de la BRD Năstase Ṭiriac Trophy 2016!

Ediţia din 2016 a celui mai mare turneu ATP din Sud-Estul Europei, BRD Năstase Ṭiriac Trophy, debutează luna viitoare la Arenele BNR din București, reunind la start nume mari din circuitul profesionist: Ivo Karlovic (34 ATP), Guillermo Garcia-Lopez (38 ATP), Marcos Baghdatis (39 ATP), Guido Pella (40 ATP), Lukas Rosol (50 ATP) sau Fernando Verdasco (65 ATP).

Turneul BRD Năstase Țiriac Trophy va marca încă un eveniment notabil: românii Horia Tecău și Florin Mergea, doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, vor face echipă, în premieră pentru circuitul ATP, pe  tabloul concursului de la București. Echipa Tecău – Mergea va reprezenta România și la Jocurile Olimpice de la Rio.
Turneul, ajuns anul acesta la ediția cu numărul XXI, se va desfășura în perioada 16 – 24 aprilie, la Arenele BNR din București.
Favoriții BRD Năstase Ṭiriac Trophy 2016
Principalul favorit al ediției 2016 este croatul Ivo Karlovic, locul 34 ATP. La cei 35 de ani ai săi, Karlovic este unul dintre cei mai longevivi jucători din circuit, aflându-se la al 16-lea sezon ca profesionist. Are în palmares 6 titluri ATP, câștigate pe toate suprafețele de joc, dar și două victorii împotriva jucătorilor clasați pe primul loc în ierarhia ATP. Ivo Karlovic este cel mai înalt jucător din circuit (2 metri și 11 centimetri) și se mândrește cu o victorie împotriva lui Federer în 2008 și una împotriva lui Djokovic în 2015.
Guillermo Garcia-Lopez vine să își apere titlul cucerit anul trecut pe zgura de la București. Spaniolul este deja cunoscut publicului BRD Năstase Țiriac, el participând la mai multe ediții ale turneului din capitala României. Clasat în acest moment pe locul 38 în ierarhia ATP, Guillermo Garcia-Lopez are în palmares 5 titluri la simplu, dintre care ultimele două câștigate anul trecut, dar și 12 victorii împotriva unor jucători din Top 10 mondial.
Marcos Baghdatis (39 ATP) vine la București după o performanță remarcabilă înregistrată la turneul de la Dubai, unde a jucat a 13-a finală ATP din carieră, pierdută însă în fața elvețianului Stan Wawrinka. Cipriotul, și el un veteran al circuitului, a petrecut 13 săptămâni în Top 10 în anul 2006, când a obținut și cea mai bună performanță din carieră, finala la Australian Open, dar și cea mai bună clasare, respectiv locul 8 mondial. Marcos Baghdatis nu este nici el la prima participare la turneul de la București.
Guido Pella va ajunge la BRD Năstase Țiriac Trophy după ce a jucat finala de la Rio de Janeiro în luna februarie. Argentinianul, în vârstă de 25 de ani, se află în acest moment pe locul 40 în clasamentul ATP, cea mai bună poziție ocupată până acum în carieră.
Lukas Rosol (50 ATP) este câștigător al trofeului de la București în 2013 și finalist un an mai târziu. Învingătorul lui Nadal de la Wimbledon 2012 se întoarce în capitala României în încercarea de a ajunge pentru a treia oară în finala BRD Năstase Țiriac Trophy.
Spaniolul Fernando Verdasco, un alt nume mare al circuitului profesionist, se află, de asemenea, printre favoriții de la București. Fost număr 7 mondial, Verdasco are în palmares 6 titluri ATP, dar și trei trofee de Cupă Davis câștigate cu echipa Spaniei. Semifinala pierdută de Verdasco în fața compatriotului său, Rafael Nadal, la Australian Open 2009, în cinci seturi, este considerată și acum una dintre cele mai frumoase partide din istoria turneelor de Grand Slam.
Bilete
Biletele pentru BRD Năstase Ṭiriac Trophy vor fi disponibile în reţeaua Eventim, începând de săptămâna viitoare. Preţurile tichetelor variază între 20 și 75 de lei.
Intrarea va fi liberă pentru publicul larg în zilele de calificări, respectiv 16 și 17 aprilie. Juniorii de până la 16 ani legitimaţi la cluburile de tenis, copiii de vârstă preșcolară, elevii, studenţii și pensionarii beneficiază de acces liber și în primele zile ale turneului de la București, respectiv 18-21 aprilie, în limita a 400 de intrări pe zi și doar la partidele disputate pe terenurile secundare.
Trofeul ediției 2016 Năstase-Ṭiriac Trophy, creat de artistul Ioan Nemţoi
Ediţia 2016 își va premia campionul cu un nou trofeu semnat de artistul român Ioan Nemţoi. Creaţia urmează linia trofeelor realizate de artist pentru ediţiile anterioare, folosind culorile reprezentative ale turneului, roșu și negru.