Kanal D, în primele butoane pe telecomandă

Kanal D, în primele butoane pe telecomandă

Peste o treime dintre români au pus Kanal D pe unul din primele 9 butoane ale telecomenzii, potrivit unui studiu făcut pentru postul de televiziune de ISRA Center Marketing Research.

Plasarea pe telecomandă a Kanal D (post din care Ringier, editorul EVZ, deţine 25%) este datorată, spun reprezentanţ ii postului, şi campaniei de marketing „1 milion pentru primul buton“, care a recompensat cu câte 1.000 de lei 1.000 de români care au pus Kanal D pe prima poziţie pe telecomandă.

Studiul ISRA arată că 36% dintre români au Kanal D pe unul dintre butoanele 0-9. Aproape 15% au ales să pună pe prima poziţ ie a telecomenzii canalul deţinut de grupul turcesc Dogan. Ca frecvenţă, urmează butonul 7 - 3,6% dintre români au pus postul aici.

Clasamentul notorietăţii posturilor de televiziune urmează, în mare măsură, clasamentul de audienţă. Astfel, la întrebarea „Ce post de televiziune vă vine prima dată în minte“, 41% au răspuns Pro TV. Antena 1 a fost menţionată prima de 13,6% dintre cei intervievaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următoarele locuri sunt aproape egale la procente. Astfel, Kanal D a fost primul răspuns în 5,2% dintre cazuri, Prima TV - în 5,1%, iar Acasă TV - în 5%.

Românii lasă la urmă posturile mici, care stau şi în coada clasamentelor de rating. B 1, Romantica, Party TV sau Cosmo au fost menţionate primele de doar 0,1%.