Evenimentul Zilei > International > Kamala Harris în Ohio, unul din statele care va decide noul președinte al SUA: Votul pentru președinte este despre „onorarea strămoșilor”
Kamala Harris în Ohio, unul din statele care va decide noul președinte al SUA: Votul pentru președinte este despre „onorarea strămoșilor”

Kamala Harris în Ohio, unul din statele care va decide noul președinte al SUA: Votul pentru președinte este despre „onorarea strămoșilor”

Kamala Harris, candidatul democratic la vicepreședinția SUA, a fost în campanie într-unul din statele în care conduce Donald Trump, Ohio. Un semn că bătălia electorală este extrem de strânsă.

Candidatul democratic la vicepreședinție, Kamala Harris, s-a aflat sâmbătă la Cleveland pentru a se adresa alegătorilor într-una dintre cele mai strânse curse pentru președinția din S.U.A, transmite Fox News. Președintele Trump și contracandidatul democrat Joe Biden se află într-un moment mort, în condițiile în care Donald Trump conduce cu mai puțin de 1 punct procentual în Ohio, potrivit Real Clear Politics, care ia media câtorva sondaje. Marja de eroare este, în general, plus sau minus 4 puncte.

„Cred că valorile pe care le avem sunt împărtășite de majoritatea poporului american”, a declarat Harris reporterilor după aterizarea în Ohio. Harris a surprins primii votanți oprindu-se la o secție de votare din centrul orașului Cleveland, ca un exemplu al mesajului ei din campanie: Ieșiți și votați!

„Votăm pentru că sunt atât de multe lucruri la mijloc”, a spus Harris. Harris le-a spus susținătorilor de la Colegiul Comunitar Cuyahoga că alegerile generale din 2020 vizează „onorarea strămoșilor”, protejarea drepturilor femeilor de dragul sufragiștilor și protejarea drepturilor afro-americanilor, dar și dorința de a onora memoria activiștilor pentru drepturile civile, precum regretatul Rep. John Lewis, potrivit WKYC.

„Oamenii vor lua decizia, deoarece puterea este într-adevăr la oamenii”, le-a spus Harris susținătorilor din colegiul menționat. „Am fost afară și am vorbit cu oameni care votează devreme, oamenii care stau la coadă, așteaptă ore în șir pentru că ne cunoaștem puterea și nu vom lăsa pe nimeni să ne ia această puterea”.

Vizita lui senatorului Kamala Harris, candidatul democrat la vicepreședinția SUA, la Cleveland a coincis cu cea făcută de Donald Trump sâmbătă, marcând semnificația pe care Ohio o deține în cursa către Casa Albă. Kamala Harris trebuia să viziteze statul Ohio cu puțin peste o săptămână în urmă, dar a fost forțat să anuleze după ce doi membri ai personalului au contractat coronavirus.

Cursa pentru președinția SUA se anunță a fi una din cele mai strânse, internția de vot a americanilor fiind uriașă, chiar și în condițiile pandemiei care marchează întreaga lume. Potrivit analiștilor va fi cea mai strânsă cursă, dar cu o participare la vot fără precedent.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: