Evenimentul Zilei > Sport > Juventus, out din Champions League. Andrea Pirlo e sigur de postul său: „Vom continua împreună”
Juventus, out din Champions League. Andrea Pirlo e sigur de postul său: „Vom continua împreună”

Juventus, out din Champions League. Andrea Pirlo e sigur de postul său: „Vom continua împreună”

Portughezii de la Porto au produs prima mare surpriză din fazele eliminatorii din Champions League şi au lăsat-o acasă pe campioana Italiei, Juventus Torino.

Cristiano Ronaldo şi ceilalţi coechipieri ai săi au avut în mână returul din „Cizmă”, după ce atacantul iranian al lusitanilor, Mehdi Taremi, a fost avertizat, în doar două minute, cu două cartonaşe galbene. Oamenii din linia ofensivă a lui Andrea Pirlo s-au întrecut însă în ocazii şi nu au putut rezolva ecuaţia calificării în cele nouăzeci de minute regulamentare.

O eroare a zidului italian aşezat de goalkeeper-ul polonez Wojciech Szcesny i-a costat apoi scump pe bianco – neri. Sergio Oliveira l-a executat pe Szczesny, cu un şut năpasnic de la aproximativ treizeci de metri, iar golul lui Adrien Rabiot nu a mai făcut decât să prelungească agonia torinezilor.

Juve îşi ia, pentru al doilea sezon la rând, adio de la Liga Campionilor, încă din optimile de finală. Andrea Pirlo, tânărul antrenor principal al grupării la care este legitimat şi fundaşul român Radu Drăguşin, e convins totuşi că postul său nu se află în pericol.

Pirlo continuă aventura de la Torino

Băgat în şedinţă de conducerea italienilor, în urma eşecului cu Porto, tehnicianul în vârstă de 41 de ani a primit asigurări de la familia Agneli că aventura sa de la timona formaţiei din Piemont nu se va opri aici.

Lucrez la un proiect care a început doar de câteva luni. Agneli mi-a spus clar că proiectul e abia la început şi că vom continua împreună. Voi lucra cu calm şi mă bucur că la Juventus nu resimt, din acest punct de vedere, o mare presiune” a explicat, cu multă siguranţă în glas, Andrea Pirlo.

Fostul jucător legendar al „Squadrei azzurra” recunoaşte că echipa sa nu a arătat deloc bine în cele două partide cu Porto şi că eliminarea suprinzăroare a lui Juventus este pe deplin meritată. „Am comis mult prea multe greşeli în această dublă manşă. În acest context, e normal să părăsim competiţia. Mi-am dorit mult să ne calificăm în sferturi, dar, din păcate, nu a fost posibil” a concluzionat Andrea Pirlo.