Magistratul a declarat recent că judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ÎCCJ) semnau mandatele de supraveghere care erau aduse deja redactate  de ofiţerii Serviciului Român de Informaţii (SRI).

„Pot să vă spun cu certitudine că la vremea când se duceau cei de la SRI la ÎCCJ cu solicitări de interceptări şi de punere în aplicare a mijloacelor speciale, se duceau şi cu încheierea făcută, judecătorul doar o semna. Acest lucru trebuie odată şi odată să fie spus”, a declarat judecătorul Constantin Udrea. De asemenea, magistratul a mai afirmat că semnatarii protocoalelor SRI- PÎCCJ sunt vinovaţi cel puţin de abuz în serviciu, motiv pentru care trebuie să răspundă penal.

Amitnim că judecătorul a susținut pentru Mediafax că existența protocoalelor secrete le facilitează anumitor ofițeri SRI să ia locul procurorilor astfel încât să poată controla procesele penale. De asemenea, acesta a mai transmis că aceia care se simt nedreptățiți pot ataca printr-o cale extraordinară.

„Împotriva cui se îndreaptă aceste protocoale? Având în vedere că în centrul lor se află SRI, vedeţi că radiază ca o roată cu spiţe, către toate structurile judiciare, este de fapt o crimă organizată. Această activitate de creare şi de punere în aplicare a protocoalelor secrete constituie crimă organizată, deoarece oamenii sunt calificaţi, ştiu ce au făcut, ştiu împotriva cui sunt îndreptate protocoalele, ştiu că se adaugă la lege”, a declarat judecătorul Constantin Udrea, într-un interviu exclusiv pentru MEDIAFAX.