Jurnaliştii site-ului luju.ro arată că judecătorii Dragoş Călin şi Ionuţ Militaru, de la Curtea de Apel Bucureşti, se află în spatele demersurilor fără acoperire ale FJR.

„Extrem de vocala si agresiva in ultimele luni, avand o critica de adus oricarui demers din Justitie sau politica, asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, condusa de judecatorii Dragos Calin (foto dreapta) si Ionut Militaru (foto stanga) de la Curtea de Apel Bucuresti, care se lauda cu mii de membri si face tot felul de demersuri care coincid cu idealurile #rezist, nu este atestata de Ministerul Justitiei.O dovedeste un raspuns pe care Ministerul condus de Tudorel Toader l-a comunicat Lumeajustitiei.ro in care se precizeaza ca asociatia Forumul Judecatorilor din Romania "nu figureaza" in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat in evidenta Ministerului Justitiei.

Cine nu este inscris in registru, nu exista

Raspunsul MJ ne-a fost remis in cursul zilei de 17 ianuarie 2018, dupa ce am solicitat reprezentatilor ministerului sa ne comunice urmatoarele:

1. Cine sunt membri fondatori ai acestei asociatii?

2. La ce data a fost fondat Forumul Asociatiei din Romania si care este actul care atesta infiintarea?

3. Forumul Judecatorilor din Romania este o asociatie cu reprezentare nationala sau locala?

4. A avut in trecut o alta denumire, si daca da, care a fost aceasta?

5. Cati membri are in prezent aceasta asociatie si cine sunt acestia?

6. Se regaseste Forumul Judecatorilor din Romania in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor al Ministerului Justitiei? Si daca da, sub ce denumire?”, se arată la începutul articolului de pe luju.ro.