Editura Evenimentul si Capital

Justiția chemată să îi facă dreptate unui medic pediatru din Cluj care a fost concediat dintr-un motiv incredibil

Autor: | | 7 Comentarii | 4210 Vizualizari

În România un medic apreciat a fost concediat dintr-un motiv absolut pueril. Deși nu avem medici buni în spitale, îi concediem pe cei care încă mai lucrează.

Un medic renumit din Cluj Napoca, de la o clinică de pediatrie a fost concediat, peste noapte, dintr-un motiv absurd. Cazul medicului Simona Tătar de la Spitalul de Copii din Cluj Napoca, pare desprins dintr-un episod de tragicomedie. Doctorul Tătar are 39 de ani și vreme de zece ani a fost asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj. Din această poziție a primit dreptul a fi încadrat cu jumătate de normă la Spitalul Clinic de Copii Cluj Napoca.

Totul a fost bine și frumos până când Simona Tătar s-a decis să renunțe la funcția de asistent universitar în cadrul UMF, printr-o demisie înregistrată la data de 4 ianuarie 2017. Planul era să continue ca și medic de rețea, cu normă întreagă, mai ales că și legislația în vigoare îi permitea acest lucru, dar doar dacă obținea avizul UMF Cluj. Acest aviz nu a fost acordat de către UMF Cluj, și în consecință, în data de 10 ianuarie, SimonaTătar a fost chemată la secretariatul Spitalului de Copii și a fost anunțată sec că i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Cei de la UMF Cluj susțin că nu i-au acordatul avizul necesar pentru continuarea activității deoarece se dorește formarea unui ”corp profesional implicat și de înaltă ținută academică, care furnizează expertiză în relația cu cu colegii, dar mai ales cu studenții noștri și s-a realizat analiza situației concrecte nou create și a aspectelor care afecteazp procesul de învățământ și calitatea acestuia înainte de luarea acestei decizii de neacordare a avizului”, se arată într-un răspuns oficial.

S-a întors din Franța pentru a fi șomeră

Medicul Simona Tătar a spus că a lucrat o perioadă în Franța și a ales să se întoarcă în România, renunțând la un salariu de 5.000 de euro. ”E povestea mea, un medic naiv care s-a încăpățânat să revină în România, de la un salariu de 5.000 de euro în Franța. Și asta ignorând recomandările de consult psihiatric date de prieteni. Eu vreau să tratez copii români, le-am spus”, a scris Simona Tătar pe facebook.

Medicul nu a dorit să detalieze motivele pentru care a renunțat la poziția de asistent universitar dar a precizat că va ataca actul abuziv al UMF Cluj și al SPitalului de Copii în justiție. ”Lasă că rămân doar medic, cu jumătate de normă la Spitalul de Copii, și îmi dedic de acum timpul doar pediatriei. Dar nu, nu faci ce vrei, într-o lume cu legi și ordine absurde și interpretabile, în care ai două contracte, pe perioadă nedeterminată, unul cu Spitalul și altul cu UMF. Te trezești că demisia dintr-un post didactic vine cu bonusul desfacerii contractului de medic pediatru. Cu niște justificări cel puțin aberante. Și uite așa, m-am trezit fără loc de muncă în țara mea dragă. O țară de vis, în care, dacă vrei să faci bine, trebuie să ai acordul celui rău”, a mai precizat Simona Tătar.

A MURIT la spital! Parintii si elevii din Romania sunt in stare de SOC!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI