Evenimentul Zilei > Justitie > Jurnalistul Radu Tudor despre noul prim adjunct al SRI: „Atenție la acest DETALIU”
Jurnalistul Radu Tudor despre noul prim adjunct al SRI: „Atenție la acest DETALIU”

Jurnalistul Radu Tudor despre noul prim adjunct al SRI: „Atenție la acest DETALIU”

După numierea generalului Răzvan Ionescu în funcția de prim-ajunct al directorului SRI, jurnalistul Radu Tudor a făcut o observație legată persoana acestuia.

Radu Tudor susține că Răzvan Ionescu este PRIMUL șef SRI care nu poate fi bănuit de legături cu securitatea înainte de 1989 pentru că avea atunci doar 18 ani.

”Foarte important și un alt detaliu. Este esențial. Un om care avea 18 ani în decembrie 1989, și care nu avea nicio legătură cu o structură militară de securitate în perioada comunistă, este astăzi prim adjunctul SRI. E adevărat, nici Coldea nu a avut nicio legătură cu securitatea, dar din păcate a perpetuat unele din mentalitățile și acțiunile Securității. Diferența cea mare este că Florian Coldea era un maior în Direcția Generală de Combatere a Terorismului când Băsescu l-a propulsat în funcția de prim adjunct, cu gradul de locotenent-colonel, inversând practic ierarhiile profesionale de grad și de funcție spre stupoarea tuturor. Era un marior care devenea locotenent-colonel peste noapte și care devenea șef peste generali cu patru stele”, a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Generalul de brigadă Răzvan Ionescu este noul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig. Potrivit SRI, acesta își va prelua atribuțiile începând cu data de 24 martie.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcție a noului prim-adjunct al lui Hellvig. Tot joi, decretul privind numirea generalului de brigadă — cu o stea Răzvan Ionescu a fost publicat în Monitorul Oficial. SRI precizează că Răzvan Ionescu are 45 de ani și o experiență de peste două decenii în munca operativă a Serviciului.