Evenimentul Zilei > Social > Jurnalistul german de la Passport Productions care a atacat „Republica lui Dragnea” a fost săltat de jandarmi în Piaţa Victoriei
Jurnalistul german de la Passport Productions care a atacat „Republica lui Dragnea” a fost săltat de jandarmi în Piaţa Victoriei

Jurnalistul german de la Passport Productions care a atacat „Republica lui Dragnea” a fost săltat de jandarmi în Piaţa Victoriei

Protestele din această seară, din Piaţa Victoriei, îndreptate împotriva, pe de o parte, a modificării Codului de Procedură Penală, iar pe de alta, a coaliției PSD-ALDE, nu au rămas fără urmări. Cu mai puţin de o oră în urmă, numărul protestanților din Piața Victoriei atinsese pragul de 15.000 de oameni, situaţie explozivă nu tocmai pe placul Guvernului care a dispus luarea de măsuri. Una dintre ele îl vizează pe jurnalistul german care a realizat un reportaj în "Republica lui Dragnea", Teleorman. Publicistul a fost săltat de jandarmi fără prea multe menajamente.

Protestele de miercuri seară din București, dar şi în alte orașe ale țarii, au socs în stradă mii de manifestanţi care au protestat împotriva modificării Codului de Procedură Penală și împotriva coaliției PSD-ALDE. Protestul a fost convocat de comunitățile Corupția Ucide, Rezistența și Inițiativa România.

La ora 22.00 numărul protestanților din Piața Victoriei atinsese deja, potrivit realitatea.net, pragul de 15.000 de oameni. Mai multe personae, printre care și jurnalistul german care a realizat un reportaj în "Republica lui Dragnea", Teleorman, au asuns în duba jandarmilor.

În luna martie 2018, jurnalistul german de la Passport Productions a publicat un material critic la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, articolul reuşind să strângă sute de mii de vizualizări pe You Tube. În seara aceasta, jurnalistul strain, semnatar al artciolului, a ajuns în dubele Jandarmeriei, alături de zeci de alți tineri.

Protestanții s-au enervat după ce jandarmii au încercat să degajeze o parte a pieței. Manifestanții s-au așezat pe asfalt, în timp ce jandarmii ridică din când în când câte un manifestant și-l bagă în dubă.

Aproximativ 22 de protestanți au fost ridicați de jandarmi. Inclusiv un jurnalist german a fost ridicat, potrivit Realitatea TV.