Evenimentul Zilei > Politica > JURNAL DE CAMPANIE: Prezidenţialele – ultima sută de metri: depunerea oficiala a candidaturilor, bruiata de socul generat de Robert Turcescu; Radu Beligan, atacat de Andrei Plesu
JURNAL DE CAMPANIE: Prezidenţialele – ultima sută de metri: depunerea oficiala a candidaturilor, bruiata de socul generat de Robert Turcescu; Radu Beligan, atacat de Andrei Plesu

JURNAL DE CAMPANIE: Prezidenţialele – ultima sută de metri: depunerea oficiala a candidaturilor, bruiata de socul generat de Robert Turcescu; Radu Beligan, atacat de Andrei Plesu

Campania pentru alegerile prezidenţiale intră în linie dreaptă. Astăzi, la BEC, Elena Udrea îşi depune semnăturile pentru intrarea în competiţie. Printre semnatari se află şi preşedintele Traian Băsescu. Lista celor înscrişi în competiţie este completată de Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Klaus Iohannis, cel care a întârziat la propria depunere de semnături.

​Dupa lansarea lui Victor Ponta pe National Arena, începutul săptămânii aduce o moţiune de cenzură dezbătută astăzi în Parlament, un nou test care verifică soliditatea coaliţiei de guvernare.

Elena Udrea si-a depus astăzi la BEC semnăturile necesare candidaturii la prezidenţiale. Traian Băsescu a dorit să transmită, din nou, un semnal propriilor susţinători, semnând ieri pentru candidatura preşedintei PMP, despre care a declarat că "E un om loial obiectivelor ei". Atât Băsescu, cât şi Udrea au transmis mesaje ostile la adresa lui Victor Ponta, comparând lansarea acestuia de pe National Arena cu un eveniment similar celor organizate în România în epoca ceauşistă. Victor Ponta a reacţionat, subliniind că Nicolae Ceauşescu organiza evenimentele PCR în Sala Palatului. Udrea a reacţionat, la rândul său, declarând într-o intervenţie TV că a decis să nu mai organizeze propria lansare la Sala Palatului.

Lansarea lui Victor Ponta de pe National Arena ​a fost urmata de un atac neasteptat, din partea lui Andrei Plesu, catre unul dintre sustinatorii "surpriza" ai actualului premier, maestrul Radu Beligan. Reamintim ca, la mitingul inspirat după lansări similare din SUA, ​coordonat de Mitch Stewart, fost consultant în campania lui Barack Obama​, s-a difuzat un film de sustinere din partea mai multor voci din societatea civila. Printre ei, alaturi de sportivi ca Duckadam sau Vasile Stanga, sau actori ca Marius Bodochi sau artisti ca maestrul Ilfoveanu, a existat si un mesaj de sustinere din partea lui Radu Beligan​.

​Azi dimineata, impotriva lui Beligan, s-a pronuntat Andrei Plesu, cumva surprins de dorinta maestrului de a se alatura sustinatorilor actualului premier. Ramane de vazut daca acest atac la Radu Beligan va fi continuat si de alti adversari ai lui Victor Ponta.

Klaus Iohannis a întârziat la depunerea propriilor semnături – o nouă gafă în dreptul candidatului ACL, taxată de media. Ţinând cont de faptul că Victor Ponta a reuşit să mobilizeze 70.000 de oameni la evenimentul de lansare a candidaturii, următoarea provocare pentru Iohannis şi Blaga este să mobilizeze organizaţiile PNL şi PDL, adică activul ACL, astfel încât această formaţiune să transmită un mesaj de forţă similar celui dat de PSD pe 20 septembrie. Evenimentul de lansare a lui Klaus Iohannis este programat pentru sfârşitul acestei săptămâni.

Tăriceanu şi Macovei au depus, la rândul lor, semnăturile la BEC. Astfel, se configurează lista finală a candidaţilor care se vor înscrie oficial în această competiţie, ştiut fiind că pentru aceste alegeri fiecare candidat are nevoie de minimum 200.000 de semnături care să îl susţină în aceste alegeri. "În momentul de faţă, sondajele par să îl indice în postura de favorit pentru turul întâi pe Victor Ponta şi el beneficiază de o serie de atuuri, pe lângă cele ale structurilor, faptul de a fi prim-ministru în funcţie îţi oferă un avantaj clar în această cursă, deci eu cred că acesta va fi cel mai puternic contracandidat", a declarat luni Tăriceanu, după ce şi-a depus candidatura la prezidenţiale.

Începutul săptămânii aduce pe agenda publică o moţiune de cenzură care va fi dezbătută astăzi în Parlament, audierea Corinei Creţu de către comisiile de membrii Comisiilor pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar şi dezvoltarea subiectului candidatului ofiţer acoperit, lansat de preşedintele României, Traian Băsescu, în urmă cu câteva săptămâni.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: