Întrebat ulterior, dacă este o țintă a DNA, Ponta a răspuns: „Nu sunt o țintă a nimănui. Cred că toată lumea mă sprijină și mă iubește”.

Ponta insistă în comunicare pe promovarea independenţei energetice a României. Aflat la Mediaș, premierul Victor Ponta a transmis din nou un mesaj privind importanța și necesitatea ca România să devină independentă din punct de vedere energetic.„Transgazul ca şi Romgazul joacă un rol mai important decât o simplă companie, (…) rol mai mare în ce priveşte viitorul României. (…) Independenţa energetică înseamnă independenţă politică”, a afirmat Victor Ponta. Premierul a transmis din nou un mesaj privind importanța și necesitatea ca România să devină independentă din punct de vedere energetic.

Explicaţiile pentru insistenţa cu care Ponta promovează această temă în discursul său pot fi legate de recenta vizită a lui Ponta în SUA, unde s-a întâlnit cu marii jucători americani din domeniul energiei. Mesajul dat de Ponta – independența energetică = independență politic – poate fi corelat, de asemenea, cu discuția pe care acesta a avut-o zilele trecute cu vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Candidata independentă pentru alegerile prezidenţiale, Monica Macovei, îi solicită, printr-o scrisoare deschisă, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să convoace de urgenţă plenul pentru discutarea situaţiei senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu referitoare la dosarul Microsoft. „Consider că aveţi o obligaţie față de români, inclusiv fată de alegătorii dvs., să nu împiedicați Justiția și să convocați de urgență ședința plenului Senatului pentru ridicarea imunității celor doi senatori implicați în dosarul Microsoft”, se arată în scrisoarea Monicăi Macovei.

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a declarat, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, riscă să devină „candidatul care dispare peste noapte”, din cauza dosarului său de incompatibilitate.

Candidata PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, a dat asigurări că, dacă va câștiga cursa pentru Palatul Cotroceni, nu se vor mai reduce salariile și pensiile. De asemenea, liderul PMP a declarat, într-un interviu pentru CaleaEuropeana.ro, că decizia reducerii salariilor în anul 2009 a fost o slăbiciune.

Te-ar putea interesa și: