Evenimentul ZileiInternationalJuncker, loveste în ajunul alegerilor: „Naționaliștii proști sunt îndrăgostiți de propriile lor țări” ca și cum ar fi un lucru rău

Juncker, loveste în ajunul alegerilor: „Naționaliștii proști sunt îndrăgostiți de propriile lor țări” ca și cum ar fi un lucru rău

Juncker, loveste în ajunul alegerilor: „Naționaliștii proști sunt îndrăgostiți de propriile lor țări” ca și cum ar fi un lucru rău
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a atacat „Naționaliștii proști” în ajunul alegerilor europene, în care se așteaptă ca politicienii eurosceptici să câștige locuri multe în Parlamentul European.

Într-un interviu acordat CNN, președintele Juncker a declarat că este prea conștient de amenințarea pe care politicienii naționaliști o reprezintă față de solidaritatea europeană, pe care Juncker la numit "obiectivul principal al UE".

Unele sondaje susțin că populiștii ar putea deveni cel mai puternic grup din Parlament după alegerile din această săptămână din toate cele 28 de state membre ale UE, ceea ce va avea un impact durabil asupra viitorului blocului și a continentului în ansamblul său.  "Acești naționaliști populiști, naționaliști proști sunt îndrăgostiți de propriile lor țări", a declarat Juncker pentru CNN din biroul său de la Bruxelles.

Când a fost întrebat de ce credea că forțele anti-UE au avut mai mult succes în mobilizare decât pro-europenii, Juncker a răspuns: "Este întotdeauna mai ușor să mobilizați forțe negative decât să mobilizați forțe pozitive".

Întrebat care este cel mai bun lucru pentru UE, el a răspuns simplu: "Un cuvânt, Pace! Și când vine vorba de pace, trebuie să o facem împreună cu SUA ". El a susținut, de asemenea, că are o relație bună cu președintele american Donald Trump: "El spune că sunt prietenul lui, așa că trebuie să spun şi eu că sunt prietenul lui … Și a spus public că mă iubește".

 


Accesează: