„(Am venit cu – n.r.) Argumente atât de ordin public, de ordin juridic, cât şi cu argumente personale vis a vis de degradarea constantă a stării sănătăţii omului Stan Mustaţă. Este unul din principiile dreptului penal, acela al umanităţii. Se pare că în România am cam uitat acest principiu al dreptului penal”, a declarat avocatul judecătorului, Lorette Luca, potrivit Digi 24.

Apărătorul lui Stan Mustaţă susţine că judecătorul a suferit atacul cerebral în celula sa. „Un cheag de sânge a blocat o arteră şi doar intervenţia foarte promptă a colegilor de cameră şi, evident, a gardianului de serviciu a reuşit să-l aducă în stare de funcţionare”, a declarat Lorette Luca, potrivit aceleiaşi surse.

Stan Mustaţă, care trebuia să se pronunţe în dosarul în care era judecat Dan Voiculescu, a fost arestat la sfârşitul lunii aprilie, fiind acuzat că ar fi luat bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale.

La începutul lunii august, şefa DNA, Laura Codruţa Koveşi, a susţinut faptul că Stan Mustaţă ar fi încercat să tergiverseze procesul lui Voiculescu. Potrivit procurorilor DNA, judecătorul s-a arătat dispus să-l ajute pe Dan Voiculescu cu o soluţie favorabilă în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.