Astăzi, magistrații de la Curtea de Apel trebuiau să stabilească dacă dosarul în care mogulul a fost condamnat la cinci ani de închisoare va merge la judecătorul de cameră preliminară. Numai că, cu puțin timp înainte să înceapă procesul, unul din cei doi judecări de la Curtea de Apel a fost ridicat de DNA.

Dan Voiculescu nu s-a prezentat la proces, iar magistrații au decis să judece cererile avocațiilor. Cu două săptămâni în urmă, avocații lui Dan Voiculescu au depus mai multe cereri, printre care și aceea de verificare a rechizitoriului și, dacă se constată nereguli, trimiterea „Dosarului ICA” înapoi la DNA. Totul ar trebui să fie analizat în cameră de Consiliu, la secret. O solicitare similară a fost respinsă de Tribunalul București pe 9 aprilie 2013. În lumina noului Cod Penal, Voiculescu vrea reexaminarea cererii de atunci, deși a fost condamnat între timp la 5 ani de închisoare și la plata prejudiciului de 60 milioane de euro.

Cei doi judecători de la Curtea de Apel care au cazul ICA în analiză au decis că se vor pronunța pe aceste cereri în ședința de astăzi. Tot la termenul anterior, un alt avocat a venit cu ideea să se anuleze privatizarea institutului de Cercetări Alimentare (ICA) și să fie despăgubiți cei care au investit pe terenul respectiv.

Te-ar putea interesa și: