Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarele Dinu și Costache fac închisoare de acasă
Judecătoarele Dinu și Costache fac închisoare de acasă

Judecătoarele Dinu și Costache fac închisoare de acasă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu. Cele două sunt judecate pentru luare de mită în vederea pronunţării unor soluţii favorabile.

Instanţa supremă a admis contestaţiile celor două judecătoare formulate împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a decis ca ele să fie în continuare cercetate în stare de arest. Înalta Curte a înlocuit măsura arestului cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, între 27 mai şi 25 iunie. Totodată prin aceeaşi sentinţă va fi arestat la domiciliu şi avocatul Daniel Petre, judecat în acelaşi dosar. Decizia instanţei supreme este definitivă, Viorica Dinu, Antonela Costache şi Daniel Petre fiind scoşi din arest şi duşi la locuinţele lor.

Acuzații extrem de grave

Viorica Dinu şi Antonela Costache au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), împreună cu alte 21 de persoane, în 5 iulie 2013. Antonela Anemary Costache, judecător la Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, în prezent suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi alte trei infracţiuni informatice. Viorica Dinu, care şi-a dat demisia din funcţia de judecător la Secţia penală a Tribunalului Bucureşti, după ce a fost începută urmărirea penală în cazul ei, este judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată şi trei infracţiuni de luare de mită.

Alți inculpați

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu (care a purtat numele Nuţu în perioada 8 martie 2011 – 09 aprilie 2013), avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucureşti, soţia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Răducanu, şi soţul acesteia, Bogdan Marian Bobocel. Alături de aceştia sunt judecaţi Sorin Vasilescu şi Iulia Neamţu, grefieri la Tribunalul Bucureşti, Angela Cîrlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dăncuţă, Nicolae Petrişor, fost Duduianu, zis "Cristofor", Ştefan Mincă, zis "Rosovelt", Laurenţiu George Dinu, zis "Gore", Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu, Dragoş Pandele şi Silviu Constantin Amza, Bogdan Petrică Bagoli şi Dragoş Dumitrescu. Procurorii au arătat, în actul de sesizarea a instanţei, că Viorica Dinu şi Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti "dorite de mituitorii sau cumpărătorii de influenţă", în cazurile în care erau învestite să judece respectivele cauze penale.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: