Judecătoarea Maria David, de la Curtea Supremă, trimisă în judecată

Judecătoarea Maria David, de la Curtea Supremă, trimisă în judecată

Judecătoarea Maria David, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost trimisă în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor DNA, magistratul Maria David a comis două infracţiuni de trafic de influenţă, cerând 200.000 de euro, respectiv 110.000, pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Ploieşti, instanţă unde a lucrat anterior, în vederea anulării unei pedepse cu închisoarea, a denunţătorului. Judecătoarea David s-a întâlnit cu denunţătorul într-un restaurant de pe marginea Drumului Naţional 1, anchetatorii înregistrând discuţiile ambientale. Maria David a fost arestată preventiv la sfârşitul lunii februarie, chiar de către colegii de la Înalta Curte, care au respins şi recursul ulterior al acesteia, dar şi cererile de eliberare condiţionată. Ea a plâns în timpul proceselor, a declarat că nu poate mânca și că se simte rău, ba chiar a avut nevoie de îngrijiri medicale, la instanță. În zadar, căci colegii de la Curtea Supremă nu au eliberat-o. DNA a sechestrat şi două imobile ale judecătoarei, în vederea recuperării prejudiciului.

“În perioada ianuarie – februarie 2012, inculpata David Maria a primit de la denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 4.000 de euro şi 3.800 lei şi a mai pretins încă 110.000 de euro promiţându-i, în schimb, că va interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Ploieşti învestiţi cu soluţionarea recursului formulat de denunţător împotriva sentinţei Judecătoriei Târgovişte şi că îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului", menţionează DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News