Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea Geanina Terceanu a recunoscut că a luat mită de la frații Becali
Judecătoarea Geanina Terceanu a recunoscut că a luat mită de la frații Becali

Judecătoarea Geanina Terceanu a recunoscut că a luat mită de la frații Becali

Fostul magistral a cerut să fie audiat astăzi la DNA, şi în faţa anchetatorilor ar fi admis că a primit mita pentru a da un verdict favorabil în prima instanţă în dosarul “Transferurilor”.

Ieri, frații Ioan și Victor Becali au recunoscut în fața procurorilor că și-au cumpărat achitarea de la Tribunalul București din urmă cu trei ani.

Proba supremă care i-a determinat pe Ioan şi Victor Becali să recunoască această faptă constă într-o înregistrare realizată de procurorii anticorupţie în duba poliţiei, în timp ce aceştia, împreună cu Cristi Borcea, acuzat şi el în acest dosar, erau duşi la audieri. Informația a fost făcută publică pentru ziare.com de avocatul Bogdan Bărbuceanu. “A fost soluţia corectă, absolut. După ultima probă cu care au venit procurorii, o înregistrare ambientală în duba poliţiei în care vorbeau despre caz, nu aveau altă variantă. Cred că au fost sfătuiţi de avocat şi este foarte bine că au recunoscut şi l-au ascultat”, a spus avocatul.

Borcea se ține tare

Cristi Borcea nu a recunoscut că ar fi contribuit și el la mituirea judecătoarei. Procurorii DNA susţin că judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti a obţinut în total 220 de mii de euro de la fraţii Becali şi de la Cristian Borcea.

În schimbul banilor, aceasta i-a achitat pe cei opt grei ai fotbalului românesc, în dosarul Transferurilor. În timp ce Geanina Terceanu este urmărită penal pentru dare de mită, fraţii Becali sunt cercetaţi pentru dare de mită. Cei doi şi-au însuşit acuzaţiile din acest dosar.

 

 

Proba care i-a determinat pe Ioan şi Victor Becali să recunoască această faptă constă într-o înregistrare realizată de procurorii anticorupţie în duba poliţiei, în timp ce aceştia, împreună cu Cristi Borcea, acuzat şi el în acest dosar, erau duşi la audieri, a declarat pentru ziare.com avocatul Bogdan Bărbuceanu. “A fost soluţia corectă, absolut. După ultima probă cu care au venit procurorii, o înregistrare ambientală în duba poliţiei în care vorbeau despre caz, nu aveau altă variantă. Cred că au fost sfătuiţi de avocat şi este foarte bine că au recunoscut şi l-au ascultat”, a spus avocatul.

Citeste mai mult: adev.ro/nydrpw