Prima femeie afro-americană și musulmană care a fost judecător în SUA, Sheila Abdus-Salaam a fost găsită moartă în râul Hudson, din New York.

”A fost o forţă a binelui, a cărei moştenire va fi simţită mulţi ani de-acum încolo”, a declarat guvernatorul Mario Cuomo, potrivit Mediafax.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, a fost judecător al Curţii Supreme din New York. Sheila a fost găsită decedată în partea de vest a Manhattan-ului, în râul Hudson, a anunțat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Corpul femeii, care a fost extras din apă, nu prezintă niciun fel de traumă evidentă, a declarat poliția, acre a refuzat să speculzeze o posibilă cauză a morții.

„Sheila Abdus-Salaam a fost o juristă a cărei viaţă a fost dedicată serviciului public, se afla într-o permanentă căutare a unei vieţi mai bune şi echitabile pentru toţi cetăţenii New York-ului”, a spus Cuomo.

”Ca prima femeie afro-americană atribuită Curţii de Apel a statului, a fost o pionieră, Prin scrisul, înţelepciunea şi etica de neclintit, a reprezentat o forţă a binelui, a cărei moştenire se va face resimţită mulţi ani de acum încolo”, a mai precizat guvernatorul New York-ului.

Abdus-Salaam este consemnată și în Enciclopedia Istoriei Politice Americane de la Princeton, ca fiind prima femeie musulmană care a deţinut funcţia de judecător în Statele Unite.