Verdict revoltător al unei judecătoare din Brăila. Motivarea a șocat întreaga țară

Verdict revoltător al unei judecătoare din Brăila. Motivarea a șocat întreaga țară

O judecătoare din Brăila a dat un verdict revoltător în cazul unui bărbat care este suspect de agresiuni asupra unei minore.

O judecătoare din Brăila a revoltat întreaga Românie după ce a dat un verdict revoltător în cazul unui bărbat care este suspect de agresiuni asupra unei minore.

Judecătoarea a decis a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul suspectului. Motivarea deciziei a stârnit revoltă în rândul opiniei publice.

„Cu titlul de exemplu, instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…).

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă.

Față de acest aspect, instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv”, a motivat judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila, potrivit motivării deciziei Tribunalului Brăila din 23 decembrie 2020 care a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv.

O judecătoare din Brăila a dat un verdict halucinant în cazul unui bărbat suspect de agresiuni asupra unei minore. Decizia nu este definitivă

Decizia luată de judecătoarea Cristina Coamă nu este definitivă, iar Tribunalul Brăila va judeca contestaţia parchetului pe 15 februarie 2021.

„În perioada noiembrie 2016-iunie 2017, bărbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, în vârstă de 13 ani, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, în urmă cu câteva luni.