Judecătoarea Adriana Stoicescu, mesaj de 1 Decembrie. De ce trebuie să ne iubim țara

Judecătoarea Adriana Stoicescu, mesaj de 1 Decembrie. De ce trebuie să ne iubim țara 1 Decembrie. Sursa foto: Ministerul Apărării, Facebook

Adriana Stoicescu, judecătoare la Curtea de Apel Timiș, încurajează cetățenii români să-și manifeste iubirea pentru țara lor nu doar de 1 Decembrie, când sentimentul naționalismului prinde viață în mulți dintre noi, ci în fiecare zi. Deoarece România este o țară generoasă, oferindu-ne numeroase resurse și oportunități, afirmă ea.

De Ziua Națională a României, Adriana Stoicescu a evidențiat cu umor situația din țară, remarcând că majoritatea românilor ies să sărbătorească o Românie despre care nu au cunoștințe exacte, și pe care o consideră, în alte circumstanțe „bună doar de înjurat”.

Judecătoarea Adriana Stoicescu, mesaj de 1 Decembrie

„Ultimele acorduri de muzică populară se sting, în miros pătrunzător de fasole cu ciolan. Câțiva vizitatori rătăciți pleacă, satisfăcuți că au bifat o nouă sărbătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu sunt ei prea siguri ce serbăm, dar nu mai contează. S-a mâncat bine, al naibii de bine…

Acum ne punem pe așteptat Crăciunul și Revelionul. Viața e frumoasă. Țara nu prea, nu-i așa? Țara e bună doar de înjurat.

Mai puțin de 1 Decembrie, când o iubim taaaare mult. În rest, o îngropăm în gunoaie și vorbe de ocară. Ne e rușine că suntem români.

„Ce ne oferă țara asta? Hoție și minciună.”

Nu, boss… Noi suntem așa. Țara nu are nicio vină”, a scris Adriana Stoicescu.

Potrivit judecătoarei, România ne pune pe masă tot ce avem nevoie, de la mare, la munte, pâine și vin. Cu toate acestea, remarcă ea, continuăm să ne criticăm țara, în timp ce regi și personalități străine vin să o laude.

Cum am putea să ne iubim mai mult țara

Adriana Stoicescu a subliniat importanța cunoașterii istoriei României și a întrebat retoric dacă conștientizăm cum este să nu ai o țară și să fii dezrădăcinat de ea.

Totodată, a menționat că, în ciuda provocărilor, avem o Românie frumoasă. Dar pe care știm doar să o „scuipăm în fiecare zi, ca pe o mamă bătrână și neputincioasă, care se încurcă în picioarele noastre și ne enervează”.

Adriana Stoicescu

Judecătoarea Adriana Stoicescu. Sursa foto: Facebook

Judecătoarea Adriana Stoicescu îi îndeamnă pe cei care au rămas, să iubească România în continuare

În încheiere, judecătoarea i-a îndemnat pe românii cu dragoste de patrie, care îi cunosc istoria, să-și iubească țara în continuare, atât cât mai pot.

„Și apoi îmi dau seama că dacă mai suntem vreo doi, trei care o putem iubi, poate nu-i târziu să o facem.

Cât mai suntem pe aici, depășiților și demodaților care nu vă găsiți locul pe o planetă tembelă și fără Dumnezeu, hai să o iubim.

Încă puțin. Apoi, om avea grijă de ea de dincolo....

La mulți ani, fată faină, România!”, a scris judecătoarea pe Facebook.