Dacă în ultimul deceniu echipele din Liga I au importat fotbaliști străini pe bandă rulantă, în ultimii doi ani, numărul acestora a scăzut considerabil.

„Țepele” financiare cu care s-au ales străinii după experiențele din campionatul intern au creat o proastă reputație fotbalului românesc, iar jucătorii din afara granițelor, care au o cotă decentă, nu vor să mai riște. În plus, starea de insolvență, ba chiar faliment, în care au ajuns unele cluburi a oprit transferurile străinilor.

„Nu-și mai doresc să vină în România”

Ioan Andone, tehnicianul echipei Dinamo, a vorbit ieri despre această situație și a remarcat că este foarte greu să mai aduci în România un fotbalist decent. „Aducerea jucătorilor străini nu mai e o mare soluție, pentru că nu-și mai doresc să vină în România. Și nici nu mai găsești jucători foarte, foarte buni care să vină în România! E greu să le explici ce înseamnă insolvența, îi trimitem pe la avocați să îi întrebe de bani, de cum se plătește”, a spus „Ando”, care a venit și cu o soluție: „Mai bine promovăm jucători români, fotbaliști cu mai mare încredere, copiii ăștia pot să fie viitorul. Altfel, o să fie tragedie în fotbalul românesc.”

Încearcă să-l transfere pe Budescu

Dinamo încearcă în aceste zile să dea o lovitură pe piața transferurilor, și să-l aducă în Ștefan ce Mare pe Constantin Budescu. Atacantul încearcă să-și rezilieze contractul cu chinezii de la Dalian, apoi va negocia și cu „câinii”, dar și cu Astra Giurgiu, fiind tentat să aleagă campioana Ligii I.