Evenimentul Zilei > International > Jose Manuel Barroso: Problemele privind integrarea europeană nu au fost generate de România și Bulgaria
Jose Manuel Barroso: Problemele privind integrarea europeană nu au fost generate de România și Bulgaria

Jose Manuel Barroso: Problemele privind integrarea europeană nu au fost generate de România și Bulgaria

Președintele în exercițiu al Uniunii Europene a declarat, în ultima sa conferință de presă înainte de predarea mandatului, că problemele privind integrarea europeană nu au fost cauzate de România și Bulgaria.

"Imaginaţi-vă o secundă că aceste ţări nu ar fi devenit membre UE. În acest caz, probabil nu am mai discuta despre criza din Ucraina. Probabil am discuta despre Bulgaria sau despre ţările baltice. A fost decizia corectă. Desigur, nu a fost perfect. Dar să vă spun sincer – problemele pe care le-am avut în toţi aceşti ani cu integrarea europeană oare au fost din cauza Bulgariei şi României? Bineînţeles că nu", a subliniat Barroso, răspunzând întrebării dacă admiterea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană a fost suficient de credibilă.

Există vechi state membre UE care fac procesul decizional mult mai dificil decât ţările admise de curând, a mai explicat preşedintele în funcţie al Comisiei Europene.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News