Evenimentul Zilei > Vremea > Joi va fi cea mai fierbinte zi de până acum. Peste 40 de grade
Joi va fi cea mai fierbinte zi de până acum. Peste 40 de grade

Joi va fi cea mai fierbinte zi de până acum. Peste 40 de grade

Administraţia Naţionala de Meteorologie a anunțat că joi am putea avea cea mai fierbinte zi de la începutul anului. Astfel, se vor înregistra temperaturi de 39 de grade Celsius. Temperatura resimțită la fi și peste 40 de grade.

 

Capitala şi 21 de judeţe s-au aflat miercuri sub avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic, pentru ca și joi tendința să se mențină.

„Foarte probabil că mâine se vor înregistra cele mai ridicate valori, în această vară, până în prezent. Până în momentul de față, cea mai ridicată temperatură pe care am înregistrat-o în această vară este de 36,3 grade, înregistrată în luna iunie. Privind la statistica valorilor din țara noastră, această valoare este adevărat că este mai ridicată decât ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal, este o temperatură ce caracterizează o zi caniculară, dar este o temperatură foarte departe de zilele de vară în care în țară noastră, pe spații extinse în zonele de câmpie, se înregistrau peste 37 de grade.

Prin urmare, valorile termice pe care le apreciem a se înregistra mâine, în partea de sud a țării, respectiv temperaturi de peste 37 de grade, mergând poate până la 39 de grade, temperatură înregistrată la umbră, la doi metri deasupra pământului, ar fi de maximum 39 de grade.

Aceste valori termice vor mai fi de interes și pe parcursul zilei de vineri, cel puțin pentru regiunile din sudul țării. (…)

La sfârșitul săptămânii, apreciem că aceste valori termice vor diminua că valoare, respectiv temperaturi care să nu mai atingă 35 de grade, dar este posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare să mai vorbim despre zile în care pragul de caniculă, respectiv 35 de grade la umbră, să fie atins”, a declarat Gabriela Băncilă, directorul ANM, potrivit Digi24.

Dacă pentru miercuri seara au fost anunțat Cod portocaliu de precipitații pentru zonele de nord și nord-est, ziua de joi se anunță a fi una cu adevărat fierbinte în toată țara.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: