Super Luna de joi seara este cea mai importantă de până acum deoarece reușește să încheie un ciclu de  trei Luni Pline, aducând o energie specială din Universul atât de fascinant.
Oamenii din întreaga lume se vor  bucură mâine seară de sosirea celei de-a patra și ultima Super Lună din acest an. Este considerat un spectacol astronomic destul de rar, care apare de obicei doar de trei până la patru ori pe an. Super Luna din această săptămână vine după eclipsa de soare din 10 iunie și eclipsa de lună din 26 mai.

Super Luna Plină de pe 24 iunie, un semn din Univers

Super Luna Plină este semnul oferit de Univers. Lunile pline sunt puternice iar viețile noastre pot fi afectate. Diferența de mărime și luminozitate față de o lună plină obișnuită poate influența starea psihică a oricăruia dintre noi deoarece este foarte aproape de Pământ, spun experții.

În esență, o Super Lună este considerată „super” atunci când o lună plină atinge vârfurile în apropierea sau la perigeul lunar – cea mai apropiată distanță a lunii de Pământ.

Când va fi următoarea Super Lună

Super Luna de pe 24 iunie, este numită şi noaptea Lunii Strawberry inelare – un nume neobișnuit atribuit tradițiilor nativilor americani. În Marea Britanie, Super Luna va apărea pe cerul sud-estic după ora 21:00, deși ora exactă va depinde de locația fiecăruia.

„Supermoon” nu este un termen strict științific, deci nu există o definiție clară a ceea ce o face să fie „super”. Prin urmare, astronomii nu pot fi de acord cu denumirea aceasta.

Potrivit doctorului Daniel Brown, profesor asociat la Universitatea Nottingham Trent, termenul de supermoon nu a fost nici măcar inventat de un astronom, ci mai degrabă de astrologul Richard Nolle în 1976.

Supermoon 2021: Fazele Lunii explicate

Expertul a declarat pentru Express.co.uk : „Pe larg, o Lună Plină (sau nouă) se întâmplă atunci când Luna este destul de aproape de Pământ.

„Dar cât de aproape trebuie să fie pentru a se numi Supermoon? Acest lucru nu este foarte clar și este definit foarte diferit de anumiţi oameni de ştiinţă”.

Super Luna Plină va avea loc în timp ce globul lunar se află la aproximativ 357.561 km de planeta noastră

Pentru comparație, Luna se poate apropia de Pământ cu 357.000 km (221.829 mile). Iar dr. Brown a spus: „Asta face ca Super Luna să fie puțin mai mică decât cea de luna trecută”. Din anumite puncte de vedere, există doar patru Super Luni într-un an, în timp ce alți astronomi ar putea susține că sunt chiar opt.

Indiferent dacă va apărea sau nu mai mare și mai luminoasă  joi seara, nu merită să rataţi spectacolul special de pe cer.

Lunile Pline și Super Luna sunt întotdeauna un memento în timp real al călătoriei pe care planeta noastră și, prin extensie, Luna – o face în jurul Soarelui.

De asemenea, puteți viziona Super Luna online, prin amabilitatea Proiectului Telescopului Virtual din Italia. Telescopul virtual va găzdui o transmisie gratuită pe YouTube , urmărind Super Luna  Strawberry în timp ce traversează orizontul pitoresc al Romei.