Serviciile secrete din Germania au interceptat în anul 2013 o convorbire prin satelit a lui John Kerry, însă, la fel ca în cazul lui Hillary Clinton, interceptarea s-a produs accidental, scrie publicaţia The Guardian, care citează Der Spiegel.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA în Berlin şi Departamentul de Stat din Washington au refuzat să comenteze pe marginea acestor subiecte.

Publicaţia citată mai notează că BND au interceptat o convorbire a lui Hillary Clinton purtată în anul 2012 cu secretarul general al ONU, Kofi Annan. Cu toate acestea, serviciile secrete germane au declarat că niciunul dintre cei trei oficiali nu au fost ţintele directe ale interceptărilor, acestea producându-se în contextul unor operaţiuni efectuate de aceştia. În cazul lui Hillary Clinton, operaţiunile BND vizau un suspect de terorism.


Presa germană: Hillary Clinton a fost spionată accidental de serviciile secrete germane


Der Spiegel mai scrie că, în anul 2009, potrivit unui document confidenţial al BND, Turcia ar fi fost de asemenea vizată de interceptările serviciilor secrete din Germania.

Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete a negat că Statele Unite sunt o ţintă a interceptărilor acestora, declarând că Germania nu spionează telefoanele ţărilor aliate acesteia.

În privinţa lui John Kerry, publicaţia germană a scris la începutul acestei luni că i-au fost ascultate telefoanele de către spioni israelieni, în timpul discuţiilor privind pacea din Orientul Mijlocui, purtate anul trecut. Atunci, Guvernul din Israel s-a folosit de informaţiile obţinute în negocieri.