Evenimentul Zilei > International > Noul Consilier pentru Securitate Națională al lui Trump, un REAL PERICOL pentru Rusia, Iran și Coreea de Nord. Plănuiește ATACURI fără precedent!
Noul Consilier pentru Securitate Națională al lui Trump, un REAL PERICOL pentru Rusia, Iran și Coreea de Nord. Plănuiește ATACURI fără precedent!

Noul Consilier pentru Securitate Națională al lui Trump, un REAL PERICOL pentru Rusia, Iran și Coreea de Nord. Plănuiește ATACURI fără precedent!

Numirea lui John Bolton în funcția de Consilier pentru Securitate Națională al președintelui american Donald Trump ar putea duce la o politică externă a SUA mult mai agresivă decât cea de până acum.

Trump a anunţat joi, într-un mesaj pe Twitter, înlocuirea lui H.R. McMaster cu John Bolton în postul de Consilier pentru Securitate Naţională. Această funcţie este extrem de importantă, cel care o ocupă fiind practic persoana care îi prezintă preşedintelui SUA opţiunile de politici în materie de securitate naţională, informează Știrile Pro Tv.

John Robert Bolton a fost membru al administraţiei GeorgeW.Bush, ambasador al SUA la ONU şi este un diplomat de carieră. Bolton a fost ostil acordului privind programul nuclear iranian semnat de marile puteri în iulie 2015 şi a susţinut necesitatea bombardării facilităţilor nucleare din Iran. Mai mult, i-a adus critici poziției lui Trump față de NATO.

Potrivit CNN, Bolton a susţinut ideea unui atac preventiv asupra Coreei de Nord, afirmând că „ameninţarea nucleară a Phenianului este iminentă”. A cerut, de asemenea, „o campanie cibernetică de răspuns împotriva Rusiei” în urma acuzaţiilor privind un atac informatic iniţiat de Kremlin.

Pe de altă parte, Kremlinul a primit cu optimism nominalizarea lui Bolton, mai informează Știrile Pro Tv.  

Sursă foto: news.ournet.ro