Evenimentul ZileiInternationalJoe Biden trimite portavionul USS Theodore Roosevelt în coasta Chinei

Joe Biden trimite portavionul USS Theodore Roosevelt în coasta Chinei

Joe Biden trimite portavionul USS Theodore Roosevelt în coasta Chinei
Un grup aeronaval în fruntea căruia se află portavionul USS Theodore Roosevelt a intrat în Marea Chinei de Sud. O zonă strategică și disputată.

Joe Biden trimite portavionul USS Theodore Roosevelt în coasta Chinei. În Marea Chinei de Sud, importantă rută navigabilă. Spre marea iritare a Beijingului.

SUA trimit deseori nave şi avioane în Marea Chinei de Sud pentru o „demonstraţie de forţă”, a denunțat, luni, ministerul chinez de Externe.

Aceasta nu este de natură să favorizeze pacea, a adăugat sursa citată. Iritarea Chinei vine după ce un grup aeronaval, condus de un portavion american, a traversat o disputată cale navigabilă, relatează Reuters.

Marea Chinei de Sud, pe unde sunt tranzitate mărfuri în valoare de miliarde de dolari anual, se află de mult timp în centrul controverselor dintre China și SUA. Beijingul este extrem de iritat de activitatea militară americană în zona respectivă.

Trei nave de război, conduse de portavionul USS Theodore Roosevelt, au intrat pe această cale navigabilă, sâmbătă, a informat armata SUA. Pentru a promova „libertatea navigaţiei”.

Navele au fost trimise la numai câteva zile după ce noul preşedinte Joe Biden şi-a preluat oficial mandatul, scrie Agerpres.

„Este formidabil să fim din nou în Marea Chinei de Sud pentru a efectua operaţiuni de rutină”. „Pentru a promova libertatea mărilor şi pentru a ne linişti aliaţii şi partenerii”, a declarat contraamiralul Doug Verissimo. Verissimo se află la comanda grupului aeronaval.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: