Evenimentul Zilei > International > Joe Biden șușotește marelui rival la tronul Americii: „Ești drogat?”
Joe Biden șușotește marelui rival la tronul Americii: „Ești drogat?”

Joe Biden șușotește marelui rival la tronul Americii: „Ești drogat?”

Recunoscut pentru eleganță și bunele sale maniere, vicepreședintele american Joe Biden știe însă că în viitoarea dispută electorală cu Trump trebuie vorbit pe limba lui, așa că dă o replică pe măsură la invitația recentă a actualului președinte de a-și face un test cognitiv.

Principalii adversari în lupta politică pentru mult râvnitul mandat de președinte al Statelor Unite nu sunt chiar la prima tinerețe, fiecare a atins borna a șapte decenii de viață, totuși Donald Trump este ceva mai june. El are în cartea de identitate trecută vârsta de 74 de ani, spre deosebire de marele favorit în viitoarea campanie prezidențială, conform sondajelor, democratul Joe Biden, care are 77 de ani.

Faimos pentru stilul său politic direct și brut, necruțător la adresa competitorilor, considerat de mulți specialiști în PR și marketing politic chiar grobian, liderul de la Casa Albă nu s-a sfiit să-l atace pe Biden pe tema vârstei sale înaintate.

Invitația indirectă pe care Trump a exprimat-o în interviul de la Fox News, acum trei săptămâni, a făcut furori și a ridicat simțitor cifrele de audiență ale emisiunii care l-a avut ca protagonist. Donald l-a invitat pe Biden, nici mai mult nici mai puțin, să facă un test cognitiv, făcând aluzie la posibila degenerare neuronală a acestuia din cauza mulților săi ani.

În replică, democratul a avut un răspuns pe măsură în fața unui reporter de la televiziunea CBS: „Nu, nu mi-am făcut testul. De ce naiba l-aș face? Hai, omule! E ca și cum ai spune că tu, înainte să îți începi programul, ți-ai făcut sau nu testul de cocaină. Deci ce crezi? Ești drogat?”

Mai mult, Biden a făcut o aluzie directă către controversatul Trump: „Dacă nu poți face diferența între un elefant și un leu, chiar nu știu despre ce naiba vorbim”, a declarat democratul, acuzându-l pe reporterul respectiv că încearcă să îl provoace.

„Abia aștept să am oportunitatea de a sta cu președintele la dezbateri”, a aruncat Joe Biden mănușa în încheirea clipului video difuzat de CBS, relatează The Washington Times.