Nu mergea așa cum spera el 

Joi, în prima zi a campaniei sale prezidențiale, tabăra Biden a dezvăluit despre acest lucru, declarând că fostul vicepreședinte a împărtășit cu doamna Hill "regretul său pentru ceea ce a îndurat" acum 28 de ani, când, în calitate de președinte al Senatului Judiciar, el a prezidat audierile în care Clarence Thomas, candidatul președintelui George Bush la Curtea Supremă, a fost acuzat de hărțuire sexuală.  

Hill spune că apelul telefonic al candidatului Biden a lăsat-o să se simtă profund nemulțumită

"Nu pot fi mulțumită, spunând pur și simplu că îmi pare rău pentru ce ți s-a întâmplat", a spus ea. "Voi fi mulțumit când știu că există o schimbare reală și responsabilitate reală și un scop real", a spus  Hill, acum profesoară de politică socială, drept și studii de la Universitatea Brandeis

Într-un interviu telefonic, miercuri, ea a refuzat să-i caracterizeze cuvintele lui Biden (ca o scuză) și a spus că nu era convinsă că a preluat întreaga responsabilitate pentru comportamentul său la audieri – sau pentru răul pe care l-a cauzat altor victime hărțuite sexual. Și, a adăugat ea, a fost tulburată de recentele declaraţii ale femeilor care spun că  Biden le-a atins în moduri care le-au făcut să se simtă inconfortabil.

Reprezentanţii campaniei Biden au declarat joi că nu va avea nici un comentariu dincolo de declarația sa inițială privind reacția doamnei Hill la apelul telefonic din partea lui Biden. "Au avut o discuție privată, unde a împărtășit cu ea direct regretul față de ceea ce a suferit și admirația față de tot ce a făcut pentru a schimba cultura în legătură cu hărțuirea sexuală în această țară", a declarat Kate Bedingfield, adjunctul managerului de campanie, citat de NYT.

Hill a fost întrebată dacă a simțit că Biden a mințit-o

"Vă las să spuneți dacă a mințit sau nu", a spus ea. "Ce mi-a spus mi s-a dovedit a nu fi cazul. Aș spune…sau cred că a fost o înșelătorie".

 

 

Te-ar putea interesa și: