Joe Biden va candida la președinție, Donald Trump va face o mutare esențială

Joe Biden va candida la președinție, Donald Trump va face o mutare esențială Un istoric spune cine are șanse să câștige alegerile în 2024. Sursa foto: arhiva EVZ

Joe Biden a declarat că ar fi putut să nu mai candideze la alegerile prezidențiale doar în cazul în care Donald Trump nu ar fi candidat.

Joe Biden a declarat că ar fi putut să nu mai candideze la alegerile prezidențiale doar în cazul în care Donald Trump nu ar fi candidat. „Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aș mai fi candidat”, a declarat vicepreședintele Biden.

Joe Biden nu candidează doar dacă o face și Trump

În urma declarațiilor sale inițiale, acesta a revenit asupra lor și a spus că oricum va continua să candideze la președinție chiar și dacă Trump se va retrage. Realegerea prezidențială are ca scop împiedicarea realegerii lui Donald Trump, potrivit vicepreședintelui lui Biden.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Care este probabilitatea ca eu să candidez dacă Trump nu ar fi în cursă?”. „Cu toate acestea, nu-i putem permite să câștige”, a declarat Biden marți, la un eveniment de strângere de fonduri din Boston.

Ce strategie are Joe Biden

Stabilirea și solodificarea opoziției sale față de Trump a constituit un aspect esențial al campaniei lui Biden în 2020, iar această strategie ar putea să îi îmbunătățească poziția în alegerile din 2024.

„Cu toate acestea, m-aș considera extrem de norocos dacă acest individ ar candida împotriva mea la alegerile următoare”, a declarat Biden despre Trump la o conferință de presă din 2022, în martie.

Donald Trump , Joe Biden

Joe Biden va candida la președinție dacă o va face și Donald Trump / Sursa: Arhiva EVZ

Luând totul în considerare, ca răspuns la o întrebare a reporterilor de la Casa Albă cu privire la intențiile sale în cazul în care Trump ar decide să se retragă din cursă, Biden și-a afirmat prompt hotărârea de a rămâne în competiție.

„Mă aștept să fie așa, dar uite, el candidează, iar eu trebuie să candidez”, a răspuns Biden.

Sondajele rămân apropiate

Sondajele recente îl plasează pe Trump în fruntea nominalizărilor pentru alegerile primare republicane, depășindu-i pe adversarii Ron DeSantis și Nikki Haley. În plus, el demonstrează că este un adversar formidabil pentru Biden, întrucât sondajele rămân apropiate, având scoruri similare.

Când a fost întrebat despre remarcile lui Biden în cadrul unei adunări publice organizate marți de Fox News, Trump nu le-a luat în considerare.

„Cred că cineva i-a furnizat un subiect de discuție pentru că a crezut că va fi eficient”, a explicat fostul președinte.

Reprezentanții lui Biden și Trump nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii făcute, care au fost trimise în afara orelor obișnuite de lucru, potrivit Bussines Insider.