Evenimentul Zilei > Politica > Jocurile de putere pe locul lui Oprescu
Jocurile de putere pe locul lui Oprescu

Jocurile de putere pe locul lui Oprescu

Liberalul Cornel Pieptea, care pornea cu prima șansă pentru a fi desemnat primar general interimar, a afi rmat, în mod subit, că nu e interesat.

Situația juridică a lui Sorin Oprescu a complicat funcționarea Primăriei Generale a Capitalei. Pentru că acesta refuză să demisioneze, unul dintre cei doi viceprimari trebuie să îi preia, interimar, atribuțiile.

Interesant este faptul că favorit pentru preluarea acestei poziții era liberalul Cornel Pieptea, viceprimar, activ în spațiul public pe problemele Capitalei, dar acesta a anunțat, spre surprinderea tuturor, că nu este interesat de această funcție.

„Este o decizie personală, voi rămâne în Primăria Municipiului București, vreau să fiu alături de o echipă puternică”, a spus Pieptea, pentru EVZ, punctând că are două fetițe alături de care vrea să petreacă mai mult timp.

Mai mult, acesta s-a arătat dispus să renunțe la funcția de viceprimar, dacă acest lucru va fi decis în PNL, pentru ca partidul să poată prelua ulterior funcția de primar general interimar.„Dacă aceasta e decizia colegilor mei o voi face, am fost și în Parlament în mandatul anterior, voi fi de acord cu decizia colegilor mei”, a spus Pieptea, pentru EVZ. Mai mult, el a afirmat că nu este interesat nici de o candidatură la Primăria Capitalei, precizând că, altfel, și-ar fi depus candidatura pentru poziția de primar general.

Pasul înapoi făcut de Cornel Pieptea este cu atât mai surprinzător cu cât era pe lista scurtă pentru a fi desemnat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Acesta a avut mai multe acțiuni la care au participat lideri importanți ai PNL, printre care Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu, aceștia susținându-l până recent, potrivit unor surse liberale citate de EVZ.

Alți liberali susțin că între Cristian Bușoi, candidatul PNL la Primăria Capitalei, sprijinit de conducerea partidului, și Cornel Pieptea ar exista o rivalitate care l-a determinat pe cel din urmă să facă un pas în spate.

Astfel, dacă Pieptea ar fi devenit primar general interimar, atunci Bușoi ar fi fost eclipsat.

Cadou pentru PSD

În contextul în care Pieptea a refuzat funcția de primar general, cel care pornește cu prima șansă pentru a prelua atribuțiile lui Oprescu este social-democratul Dan Darabonț.

Acesta va trebui, însă, să aștepte, pentru că prefectul nu va emite ordinul de suspendare din funcție al lui Oprescu decât după rezolvarea contestației la decizia de arestare preventivă, care a fost depusă la Curtea de Apel București.

Social-democratul Dan Darabonț ar putea fi desemnat primar general interimar al Bucureștiului, potrivit unor surse.

"Liberalul Cornel Pieptea, care pornea cu prima șansă pentru a fi desemnat primar general interimar, a afi rmat, în mod subit, că nu e interesat.