Evenimentul Zilei > Actualitate > JO Soci 2014. Teemu Selänne, „bunicul” de la Soci
JO Soci 2014. Teemu Selänne, „bunicul” de la Soci

JO Soci 2014. Teemu Selänne, „bunicul” de la Soci

Finlanda, care a produs surpriza eliminând naţionala de hochei pe gheaţă a Rusiei în "sferturi", are în componenţă un jucător nepreţuit în vârstă de aproape 44 de ani.

Hocheiul pe gheaţă, una dintre cele mai frumoase discipline din programul Jocurilor Olimpice de iarnă, îşi va stabili astăzi finalistele ediţiei Soci 2014! "Bolşoi Ice Dome" din Soci va găzdui azi semifinalele turneului de hochei pe gheaţă. În prima partidă, de la ora 14.00, se întâlnesc Suedia şi Finlanda, iar de la ora 19.00 se confruntă SUA şi Canada. Finala e programată duminică, de la ora 14.00, tot la "Bolşoi Ice Dome".
Finlanda îl va avea din nou azi pe gheaţă pe legendarul Teemu Selänne, cel care a făcut un meci mare şi miercuri împotriva Rusiei. Născut la Helsinki, Selänne va împlini pe 3 iulie 44 de ani! El e considerat un adevărat talisman pentru naţionala pregătită de Erkka Westerlund.
Viaţa lui Teemu Selänne, jucătorul echipei americane Anaheim Ducks, este un adevărat subiect de roman! Teemu, care are doi fraţi, Paavo, ce îi este frate geamăn, şi Panu, nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. El a fost crescut de mama sa, Liisa Viitanen, şi de tatăl său vitreg, Ilmari Selänne, al cărui nume îl poartă.
Teemu a lucrat ca educator într-o grădiniţă, a servit în forţele armate finlandeze, a contribuit şi contribuie la acţiuni de caritate, a participat la Campionatul Mondial de Raliuri, dar, peste toate, e unul dintre cei mai buni jucători de hochei finlandezi din istorie.
Este căsătorit cu Sirpa, cu care are patru copii. Trei băieţi, Eemil, Eetu şi Leevi, şi o fetiţă, Veera. Familia Selänne locuieşte în SUA.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: