O nouă revelație în SUA: JINGLE BELLS este o colindă RASISTĂ! Cine spune asta și ce reacții a stârnit afirmația
Editura Evenimentul si Capital

O nouă revelație în SUA: JINGLE BELLS este o colindă RASISTĂ! Cine spune asta și ce reacții a stârnit afirmația

Kyna Hamill, profesoara din Boston, care a stârnit proteste online
Autor: | | 12 Comentarii | 2106 Vizualizari

O nouă revelație în SUA. O profesoară de la Universitatea din Boston susține că o colindă este racistă, pentru că „a fost creată pentru a râde de afro-americani”.

Profesoara de teatru de la Universitatea din Boston Kyna Hamill a făcut aceste acuzații incredibile, în scris, referindu-se la o colindă de Crăciun, compusă în 1857 de James Lord Pierpont

Hamill susține că prima oară colinda a fost cântată la un spectacol de cântăreți care și-au pictat fețele negre și cere ca oamenii să reflectze pe marginea „rolului problematic pe care îl care cântecul în construcția ideii de întuneric”.

Profesoara spune că celebra colindă americană este racistă, pentru că a fost interpretată, inițial, în spectacol, de actori cu fețele pictate în negru, scrie Daily Mail.

„Moștenirea colindei Jingle Bells este una în care originile rasiste au fost înlăturate, sistematic și subtil, din istoria sa”, a scris Kyna Hamill, profesoară de istoria teatrului, într-o teză de cercetare care face valuri deja.

Aceste acuzații au șocat fanii unuia dintre cele mai cunoscute cântece de Crăciun, considerată de atâția ani ca fiind inofensivă.

Hamill a început cercetarea originilor melodiei Jingle Bells pentru a rezolva disputa dintre Medford, Massachusetts și Savannah, Georgia, ambele orașe susținând că sunt locul în care James Lord Pierpont a compus cântecul.

În cursul acestei cercetări, Hamill a descoperit un afiș, în care era indicat că melodia a fost cântată prima oară cu titlul „One Horse Open Sleigh” de cântăreți cu fețele vopsite în negru, într-un spectacol la Sala Ordway Hall de pe Str. Washington din Boston, în 1857.

Ea a explicat apoi că rasismul se poate deduce și din muzică și versuri, dar și din felul în care erau aranjați bărbații pe scenă și din comportamentul „năvalnic, nestrunit” al corului bărbatesc.

„Cântecul s-a născut din nevoia economică a unui bărbat mereu fără succes, din politica rasistă a orașului Boston, dinainte de război, din climatul orașului și repertoriul teatral din acele timpuri, în care corurile de bărbați vopsiți cu negru pe față susțineau spectacole de la Boston până la New York”, a scris ea..

Reacțiile cititorilor au fost furioase, oamenii considerând că este vorba despre un atac la adresa tradițiilor de Crăciun.

„Jingel Bells” este rasist, „White Christmas” este rasist, „Baby It”s Cold Outside” este sexist...Ce dracu s-a întâmplat cu America în care eu am crescut și în care oamenii nu se trezeau în fiecare dimineață încercând să găsească noi și noi lucruri de care să fie ofensați”, a scris un utilizator pe Twitter.

Ulterior, după multe reacții negative, Hamill a făcut precizări și a spus că cercetarea ei a fost interpretată greșit.

„În 1857, când a fost interpretată melodia de bărbații vopsți în negru - bărbați albi care se pictau pe față cu cărbune - acest lucru era rasist. Nu am spus niciodată că acest lucru este acum rasist”, s-a apărat autoarea referatului.

„Ideea mea era că, fiind inclusă în catalogul cântecelor de Crăciun, i se acordă atenție doar în această perioadă, melodia nefiind niciodată studiată cu atenție”, a mai spus ea.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate