Evenimentul Zilei > International > Alertă în SUA! Fostul președinte, operat de urgență. Care este starea acestuia. Breaking news
Alertă în SUA! Fostul președinte, operat de urgență. Care este starea acestuia. Breaking news

Alertă în SUA! Fostul președinte, operat de urgență. Care este starea acestuia. Breaking news

Fostul preşedinte american şi laureat al premiului Nobel pentru Pace, Jimmy Carter, a suferit luni o fractură de şold, a anunțat fundaţia sa, precizând că democratul în vârstă de 94 de ani a fost operat cu succes, transmite AFP.

„În timp ce pleca în această dimineaţă să vâneze curcani sălbatici, fostul preşedinte american Jimmy Carter a căzut în casa sa din Plains, Georgia”, în sudul Statelor Unite, a explicat Centrul Carter într-un comunicat.

„El se recuperează după o operaţie la şoldul fracturat la Phoebe Sumter Medical Center, din Americus, unde soţia sa Rosalynn este lângă el. Intervenţia a decurs bine", continuă comunicatul.

„Preşedintele Carter a declarat că cea mai mare preocupare a sa este că sezonul de vânătoare de curcani sălbatici se încheie săptămâna aceasta, iar el nu şi-a atins cota de păsări”, adaugă cu umor Carter Center.

Potrivit acestuia, fostul preşedinte speră că statul Georgia îi va permite să folosească anul viitor respectiva cotă neutilizată acum.

Într-un tweet, preşedintele Donald Trump i-a urat însănătoșire grabnică.

„Dl.Carter era într-o excelentă dispoziţie când am vorbit luna trecută – totul va merge bine!”, a adăugat Trump.

Artizan al acordurilor de la Camp David care au dus, în martie 1979, la semnarea tratatului de pace israeliano-egiptean, Jimmy Carter a fost preşedinte al SUA între 1977 şi 1981.

El era de asemenea la conducere în timpul crizei ostaticilor americani din Iran în 1979-1980, eveniment care i-a conturat o imagine de lider naiv în plan extern şi i-a adus numeroase critici în ţara sa.

După înfrângerea în faţa republicanului Ronald Reagan în 1981, cel de-al 39-lea preşedinte al Statelor Unite a devenit un om al păcii, cu multiple misiuni umanitare şi de mediere din Cuba sau Etiopia până în Coreea de Nord.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.