Evenimentul Zilei > Actualitate > Jafuri ca în filme. Furau camioanele din mers. Percheziții în mai multe județe din România
Jafuri ca în filme. Furau camioanele din mers. Percheziții în mai multe județe din România

Jafuri ca în filme. Furau camioanele din mers. Percheziții în mai multe județe din România

Suspecții „desprinși din filmele americane” care furau camioane din mers au fost vizați de DIICOT. Procurorii au descins în mai multe locații din București și alte cinci județe.

Peste 700 de polițiști și jandarmi conduc alături de procuri 73 de percheziții într-un dosar în care prejudiciul se ridica la câteva milioane de euro.

DIICOT și Poliția Capitalei fac 73 de percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița. Descinderile au loc în lumina ultimelor furturi de camioane aflate în mers, coordonate de mai multe grupuri infracționale. „Deturnările” au avut loc atât pe teritoriul României, cât și al altor state membre.

La această acțiune participă Directia de Investigații Criminale din Poliția Română, reprezentanți ai Europol, precum și anchetatori francezi și olandezi.

Procurorii DIICOT precizează că 18 dintre precheziții au loc în baza unui ordin european de anchetă cu Franța, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane aflate în mers.