Propietarii magazinului jefuit: ''Nu ne imaginam că un loc atât de blindat ar fi putut fi atât de uşor atacabil".

Au acţionat într-un mod rece şi organizat, ca nişte adevăraţi profesionişti ai jafurilor. Şi au reuşit foarte bine: în mai puţin de 90 de secunde au furat cam 70 de piese de îmbrăcăminte cu o valoare totală de circa 300.000 de euro. S-a întâmplat în noaptea de 17 noiembrie la Flagship Store, pe o stradă din centru, Via della Spiga. Hainele furate reprezintă o selecţie dintre modelele cele mai preţioase a colecţiei, cu valori cuprinse între 1.500 şi 35.000 de euro fiecare, caracterizate prin fineţea şi excelenţa materialelor, care pornesc de la caşmir, până la piele prelucrată extrem de subţire prin metode speciale.

''Din 2014 până astăzi am suportat cinci furturi la comandă, din care patru aici, la firmă'', a declarat Moreno Faccincani, administrator delegat al MooRER Spa. ''Aceasta ne-a dus la mărirea exponenţială a protocoalelor de securitate în firma noastră, cu sisteme de alarmă sofisticate şi prezenţa permanentă a agenţilor de pază, de parcă am fi fost un magazin de bijuterii. Nu-mi imaginam ca un loc atât de blindat precum Cadrilaterul ar putea fi, iată, atât de uşor atacabil''.

Suspiciunea, pentru a nu spune certitudinea, văzând furturile precedente de la alţi coloşi ai modei precum Hermes şi Vuitton, este că ne găsim în faţa unei bande care acţionează într-o manieră strategică, calculată în cele mai mici detalii, titrează La Repubblica.