Polițiștii Sectiei 2 au fost sesizați de angajații unei firme din incinta unui complex comercial, din Constanța, că în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, persoane necunoscute au pătruns în punctul de lucru, de unde ar fi sustras bijuterii din aur. Prejudiciul în cauză urmează a fi stabilit. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, urmând a fi luate toate măsurile care se impun pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere.

Surse din anchetă spun că administratorul firmei care deține un raion de vânzare bijuterii în incinta centrului comercial s-a prezentat la poliție, la ora 9:30, reclamând că la deschiderea punctului de lucru a constatat disparița a 4 kilograme de aur în bijuterii, în valoare de cel puțin 150.000 de euro, fără manoperă. Raioanele de pe culoare se închid la ora 20:00,cu două ore înainte de închiderea centrului comercial. Singura măsura de protecție pentru marfă este să acopere tejgheaua cu o prelată. Teoretic, centrul comercial are agenți de pază însă nu se știe cum au fost subtilizate bijuteriile.

Camerele de supraveghere sunt în funcțiune însă abia după ora 22:00 sunt activate să se îndrepte spre culoar. Administratorul a spus polițiștilor că furtul ar fi avut loc în timpul nopții , dar din primele cercetări ale polițiștilor se pare că jaful a avut loc în jurul orei 21:30.  În baza documentelor justificative polițiștii vor stabili și prejudiciul real.