Cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Niciun om nu ar putea trăi în perimetrul respectiv

Cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Niciun om nu ar putea trăi în perimetrul respectiv Dallol. Sursa foto: Dreamstime.com

Oamenii de știință au descoperit cel mai fierbinte loc de pe pământ, în care nu poate rezista vreo formă de viață. Valorile termice înregistrate în această zonă sunt extrem de mari.

Cel mai fierbinte loc de pe Pământ se află în preajma renumitelor izvoare geotermale, localizate în Dallol. Perimetrul obscur poate fi extrem de periculos pentru cei care aleg să se aventureze în acesta. Regiunea face parte din depresiunea Danakil din Etiopia.

Izvoare geotermale din Etioptia. Unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Terra

Cercetătorii din cadrul unor universități din Franța și Spania au făcut uluitoarea descoperire. Aceștia au analizat șirul unor izvoare geotermale din Etiopia. Concluzia oamenilor de știință a fost una surprinzătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiștii spun că renumitele izvoare termale din Dallol ar reprezenta un mediu extrem. Localizate în depresiunea Danakil din Etiopia, acestea ar reprezenta un real pericol pentru om. Studiul a fost cuprins în publicația Nature și arată date clare legate de proveniența acestor izvoare geotermale.

Nimeni nu se poate apropia de acest loc

O mare de apă sărată, compusă  din lacuri colorate, având o paletă de culori deosebită. Astfel ar putea fi descris tabloul acestor izvoare geotermale, periculoase pentru om.

Chiar dacă imaginea este una uluitoare de la distanță, nimeni nu se poate apropia de acest loc.Lacurile încălzite creează o saramură toxică, saturată cu gaz. La baza acestui fenomen unic stă un vulcan ascuns sub perimetrul respectiv.

Lacurile din Etiopia au reprezentat mereu un punct de interes pentru oamenii de știință din întreaga lume.

Mediul extrem din Dallol, Etiopia, nu a permis efectuarea unor cercetări ample. Totuși, specialiștii au reușit să culeagă date importante legate de acest loc de pe Pământ.

Cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Niciun om nu ar putea trăi în perimetrul respectiv. Izvoare geotermale Etiopia

Etiopia. Sursa foto: Dreamstime.com

Izvoare geotermale care par extraterestre

De-a lungul anilor, numeroase expediții de cercetare organizate în zona respectivă au eșuat. Oamenii de știință au asociat locul neprimitor cu unul extraterestru.

Cercetătorii care au studiat locul susțin că s-au întors din această expediție cu probleme de sănătate.

„ Este un loc uimitor, dar ostil... vaporii de clor ne-au ars căile respiratorii”, a declarat liderul expediției, membru al  Centrului de Astrobiologie din Spania.

Echipa de specialiști a prelevat probe din patru zone ale regiunii ostile. Analiza acestora a arătat că nu există vreo  formă de viață în perimetrul respectiv, excepție făcând câteva bacterii.